WWF Verdensnaturfonden styrker bestyrelse med tre stærke profiler
Tre nye bestyrelsesmedlemmer, Annette Stube, Jonas Geldmann og Line Berg Madsen, skal styrke WWF’s arbejde for naturen med relevant erfaring inden for bæredygtighed i virksomheder, forskning i biodiversitet samt ESG og ansvarlige investeringer.
WWF Verdensnaturfonden er i vækst og har de seneste år øget antallet af projekter til gavn for natur og dyreliv i både Danmark og resten af verden. Derfor udvider WWF Verdensnaturfonden bestyrelsen med tre stærke profiler, der skal styrke organisationens fokus på virksomhedernes fodaftryk og effekten af WWF’s indsatser i naturen.
Jonas Geldmann, Line Berg Madsen og Annette Stube kommer således alle med omfattende erfaring fra forskning og erhvervsliv og kan dermed supplere den eksisterende bestyrelse og bidrage med ny viden og kompetencer.
”WWF har som verdens største naturorganisation gået foran med nye værktøjer og projekter, der letter vores fodaftryk på naturen og genskaber eller beskytter natur i ind- og udland. Og vi har fortsat store ambitioner på Danmarks og virksomhedernes vegne. Når vi her i 2024 får Annette, Jonas og Line med på holdet får vi det bedst mulige fundament til at øge vores naturbevarende arbejde i fremtiden. Jeg er utrolig glad for, at de har sagt ja til at blive en del af vores organisation,” udtaler Mads Kann-Rasmussen, forperson for WWF Verdensnaturfonden.
Med de tre nye bestyrelsesmedlemmer sætter WWF særligt fokus på virksomhedernes og fondenes rolle i fremtidens natur- og klimaindsats
”Vi oplever en voldsomt stigende interesse for natur, klima og biodiversitet blandt danske virksomheder og fonde lige nu. De ønsker både at reducere deres fodaftryk på naturen, investere mere bæredygtigt og igangsætte naturbevarende projekter. Med de tre nye bestyrelsesmedlemmer får vi den nyeste viden om, hvordan vi bedst muligt styrker erhvervslivets naturindsats og sikrer, at de får mest, og bedst mulig, natur for pengene,” forklarer Mads Kann-Rasmussen
Tre stærke profiler med fokus på natur og bæredygtighed
Annette Stube, der har været medlem af WWF’s præsidium siden 2022, er Chief Sustainability Officer i The Lego Group. Hun har mere end 25 års erfaring i at arbejde med bæredygtighed i store danske virksomheder.
”Jeg har som en del af WWF’s præsidium allerede stiftet bekendtskab med organisationens arbejde for biodiversitet både herhjemme og internationalt. Jeg glæder mig til at sætte min erfaring i spil i bestyrelsen, hvor jeg især vil kunne bidrage med viden i forhold til det arbejde, som WWF udfører sammen med en række store danske virksomheder,” siger Annette Stube.
Jonas Geldmann er uddannet biolog og forsker og underviser i naturbeskyttelse på Københavns Universitet.
”Hvis vi skal lykkes med at stoppe biodiversitetskrisen, skal vi blive bedre til at skabe effektive naturindsatser og sikre at de implementeres de rigtige steder, hvor de har størst værdi for naturen. Derfor glæder jeg mig til at være med til at udvikle WWF’s videnskabelige tilgang til arbejdet for naturen og de vilde dyr. Min forskning fokuserer bl.a. på, hvordan vi kan blive bedre til at bruge teknologi og store mængder data til at måle vores naturbeskyttelsesindsatser, og den viden glæder jeg mig selvfølgelig til at sætte i spil som medlem af bestyrelsen i WWF,” siger Jonas Geldmann.
Line Berg Madsen er partner i Advokatfirmaet Kromann Reumert og har været medlem af WWF’s præsidium siden 2022. Line rådgiver som advokat en række virksomheder om blandt andet ansvarlige og bæredygtige investeringer, ESG-krav til leverandører og ESG-compliance.
”Jeg har de seneste år haft fokus på ESG og ansvarlige investeringer og rådgivet flere danske virksomheder i deres ESG-arbejde. Jeg glæder mig til at bringe denne viden i spil hos WWF, som jeg allerede har et indgående kendskab til via mit arbejde som præsidiemedlem,” siger Line Berg Madsen.
Kontakter
Mai-Britt NoeHead of Press & MediaWWF Verdensnaturfonden
Tlf:+45 28 93 63 28mai-britt.noe@wwf.dkBilleder
Om WWF Verdensnaturfonden
WWF Verdensnaturfonden indgår i den internationale organisation World Wide Fund for Nature. WWF har kontorer i 100 lande, over 8.500 medarbejdere og mere end 1.800 naturbevarelses- og beskyttelsesprojekter over hele verden. Den danske afdeling af WWF – også kaldet Verdensnaturfonden – blev grundlagt i 1972 af H.K.H. Prins Henrik.
Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Ny rapport: Den private sektor er altafgørende for at nå globale biodiversitetsmål3.12.2024 12:29:38 CET | Pressemeddelelse
Mens tabet af biodiversitet er på et kritisk niveau, slår ny rapport fra svenske Milkywire og WWF Verdensnaturfonden fast, at vi ikke kan nå de globale biodiversitetsmål uden en stor indsats fra virksomheder. Rapporten fremhæver til inspiration Klarna og VELUX Gruppen, der begge investerer i natur- og biodiversitetsprojekter uden for deres egen produktion og værdikæde.
Forskere finder 742 nye arter i verdens næststørste regnskov3.12.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
En abe, en krokodille og en helt ny kaffesort er blandt de hundredvis af arter, som forskere har identificeret i ét af Afrikas mest artsrige områder. Mange af arterne er allerede truet, når vi opdager dem, viser en ny WWF-rapport.
Københavns største stenrev hjælper havnens biodiversitet27.11.2024 07:19:18 CET | Pressemeddelelse
Biodiversiteten i Københavns Havn får endnu et løft af WWF Verdensnaturfonden og By & Havn, der sammen har etableret det største stenrev i havnen. Overborgmester Lars Weiss (S) lagde den sidste sten på revet tirsdag den 26. november.
Plastik er én af naturens største trusler: Det skal ny global aftale stoppe25.11.2024 06:15:00 CET | Pressemeddelelse
I dag begynder sidste runde forhandlinger af verdens første globale plastikaftale. Danmark arbejder for en ambitiøs og bindende aftale, og det er helt afgørende, hvis vi skal bekæmpe plastikforurening i naturen, lyder det fra WWF Verdensnaturfonden, der er til stede under forhandlingerne i Sydkorea.
Se billederne: 4. klasse hjalp udenrigsministeren med at plante træer med WWF og VELUX Gruppen1.11.2024 11:07:00 CET | Pressemeddelelse
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og 4. klasse på Dyvekeskolen på Amager plantede fredag træer for at sætte fokus på natur og klima i børnehøjde både i Danmark og i Uganda. I denne uge har i alt 1.200 skoleklasser i hele landet plantet træer. Aktiviteten finder sted i forlængelse af Børnenes U-landskalender.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum