Udenrigsministeriet

Lars Løkke Rasmussen diskuterer frihandel og statsstøtte til WTO-ministermøde

Del

Den 25.-26. februar deltager udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen i Verdenshandelsorganisationen WTO’s 13. ministerkonference i Abu Dhabi. I forbindelse med ministerkonferencen, mødes han også med EU’s handelsministre.

I Abu Dhabi mødes repræsentanter fra WTO’s 164 medlemslande med fokus på den globale handel i en tid med krige, kriser og geopolitiske spændinger. Under mødet skal det blandt andet drøftes, hvordan WTO kan forblive en effektiv og relevant ramme for globale handelsregler i de kommende år.  

”Vi står i en udenrigspolitisk og handelspolitisk usikker verden. Derfor er overholdelse af fælles internationale spilleregler afgørende for et lille, handelsafhængigt land som Danmark. Der er sket store ændringer de sidste par år. Handelspolitik, industripolitik, geopolitik og sikkerhedspolitik er blevet sammenfiltret. Der er kommet nyt fokus på statsstøtte og flere lande har indført statsstøttelignende tiltag – også Danmark. Derfor er det vigtigt, at spørgsmålet om statsstøtte også kommer på WTO’s dagsorden i bredere forstand. Vi er nødt til at være enige om spillereglerne, når vi spiller,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Ministeren vil i forbindelse med sit besøg også have lejlighed til at tale med sine EU-kolleger og andre relevante ministerkolleger.

For mere information, kontakt presserådgiver Caroline Secher Andersen på caroan@um.dk eller +45 24625873

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye