ISS Danmark

128 ukrainere i arbejde hos ISS siden krigens begyndelse for to år siden

Del

På to års dagen for krigens begyndelse i Ukraine er der over 11.000 fordrevne ukrainere i beskæftigelse i Danmark. 128 ukrainere har arbejde i servicekoncernen ISS, hvor de leverer serviceoplevelser indenfor rengøring og kantine.

Siden den russiske invasion af Ukraine for to år siden, er der kommet over 11.000 ukrainere i beskæftigelse på det danske arbejdsmarked. Med særloven, der blev vedtaget få måneder efter krigens begyndelse den 24. februar 2022, blev det nemmere og hurtigere for de fordrevne ukrainere at komme i arbejde.

”Med de ukrainske borgere, der de seneste år er kommet til Danmark, har vi oplevet en stor vilje til at blive en del af et arbejdsfællesskab, forsørge sig selv og sine nærmeste og være en del af det nye samfund, de er blevet en del af. Det har været en del af vores kultur igennem mange år at integrere og hjælpe flygtninge i arbejde hos os. Vi har over 100 nationaliteter i ISS Danmark, og derfor er vores virksomhed og vores medarbejdere vant til at arbejde med mennesker med forskellige baggrunde og kulturer,” siger Christian Lauritsen, People & Culture direktør i ISS Danmark og tilføjer:

”Vi er meget glade for de ukrainere, der er i job hos os, selv om det er på en trist baggrund, at de er kommet til Danmark. Derfor har vi også været og stadig er meget opmærksomme på, at vores ukrainske medarbejdere kan have nogle oplevelser med sig, som der skal tages hånd om.”

For de ukrainere, der er kommet til Danmark, kan det være meget omvæltende at komme til et nyt land under omstændigheder med krig i hjemlandet.

”Det er vigtigt, at den pågældende medarbejder får en god start på sit nye arbejdsliv her i Danmark. Derfor matcher vi den eller de nyansatte op med en erfaren medarbejder, som kan fungere som en slags buddy, der kan hjælpe med det sproglige, alt det praktiske på arbejdspladsen over til hvordan man kontakter kommunen eller hjælp til bolig,” siger Christian Lauritsen.

En af de ukrainere, der flygtede kort efter krigens begyndelse, er 28-årige Yana Bedenko, som kom til Danmark i marts 2022. Hun var gravid, da hun flygtede, men efter endt barsel, fik hun job som kok hos ISS’ kunde Nordea i København.

”Jeg er meget taknemlig for at være i et land, hvor der er roligt og fredfyldt. Det betyder rigtigt meget for mig, at min lille datter kan vokse op et sted, hvor der ikke er krig,” siger hun og fortsætter:

”Jeg elsker mit job, og jeg elsker mine kolleger. Udover de er søde kolleger, har de også hjulpet mig med at finde bolig og kontakten med kommunen. Selv om jeg savner mit hjemland, så er jeg så taknemlig for, at jeg kan forsørge min lille familie, med det jeg elsker at lave. Nemlig at lave mad til andre.”

ISS forventer fortsat at rekruttere ukrainere i 2024 og servicekoncernen har desuden forpligtet sig til at ansætte 2000 flygtninge i henholdsvis Europa og Nordamerika over de næste tre år. 

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra ISS Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ISS Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye