Salling Group

Første spadestik: ”Campus BØGEHØJ har landets smukkeste beliggenhed”

Del

Campus BØGEHØJ, som ligger i Ebeltoft, er under stor forandring og bliver om- og tilbygget. Torsdag tog Syddjurs borgmester Michael Stegger Jensen første spadestik til en ny værelsesfløj sammen med daglig leder af Campus BØGEHØJ Karen Andresen, C.F. Møller-arkitekt Klaus Toustrup og Salling Group CEO Anders Hagh.

Illustration: C.F. Møller Architects
Illustration: C.F. Møller Architects

Campus BØGEHØJ på Østeralle i Ebeltoft er i gang med den helt store forvandling, og et af de helt afgørende skridt blev taget torsdag, da Syddjurs’ borgmester, Michael Stegger Jensen tog første spadestik til den nye værelsesfløj, som bliver opført i træ og kommer til at indeholde 80 helt nye værelser. 

Til trods for en diset formiddag, er det let at forestille sig, hvordan skoven, havet, Ebeltoft by og ikke mindst Campus BØGEHØJS eksisterede Friis og Moltke-byggeri kommer til at danne en smuk ramme for den nye værelsesfløj. 

”Ebeltoft har både sol, strand og charme, og Campus BØGEHØJ er indiskutabelt det campus i landet med den smukkeste beliggenhed,” sagde borgmester Michael Stegger med et smil, inden han roste Salling Group for at have overhalet bygningsreglementet indenom med sine valg af materialer.

I den nye værelsesfløj har fokus nemlig været at sætte et langt mindre CO2-aftryk end ved konventionelt byggeri, og dermed er Campus BØGEHØJ foran kommende krav i bygningsreglementerne frem mod 2029. Der bliver brugt et minimum af stål og beton i opførelsen af det nye byggeri, og ved at opføre i træ mindsker Salling Group CO2-aftrykket svarende til en reduktion på cirka 40 procent sammenlignet med et traditionelt byggeri. 

”Træ, genbrug af materialer fra den gamle værelsesfløj, regnvandsopsamling og et minimum af metal og beton – det er virkelig gennemtænkt, og vi glæder os til at følge processen dagligt og ikke mindst til at se det hele stå færdigt,” sagde borgmesteren.

Campus BØGEHØJ er ejet af Salling Group, og de op mod 30.000 elever, medarbejdere og ledere, der hvert år besøger Campus BØGEHØJ, kan se frem til et større, mere moderne og nyindrettet kursuscenter tegnet af C.F. Møller Architects. 

Den nu tidligere værelsesfløj indeholdt 16 værelser udover 72 dobbeltværelser. De 16 værelser bliver nu til 80. 

Kulturinstitution med styr på alle detaljer

En rød løber, dannebrogsflag og spader med røde greb understregede, at der vitterligt er tænkt over alle detaljer. Og det er ikke tilfældigt, for spadestikket markerer indgangen til sidste etape af Campus BØGEHØJS gennemgribende forvandling, der også tæller en renovering af de eksisterende Campus-bygninger.

”Det er en stor dag for mig og mine kolleger. Det er første spadestik på en idé, der opstod for tre år siden,” sagde daglig leder Karen Andresen, mens Salling Groups CEO Anders Hagh kaldte spadestikket for en milepæl:

”Bøgehøj er en stærk kulturinstitution i Salling Group, og fornyelsen passer perfekt til ind i vores fælles retning og det, vi gerne vil være kendt for: Her uddanner vi nye kolleger, der skal ud at skabe gode kundeoplevelser og være stærke repræsentanter for den kultur, de er en del af, og som rummer både en udvikling inden for kønsdiversitet og ikke mindst omtanke for klimaet.”

Foruden den nye værelsesfløj etableres et stort konferencelokale med plads til 180 personer samt en rooftop med restaurant og tagterrasse, hvor 180 spisende gæster kan sidde. 

Campus BØGEHØJ opfører også en lobby med plads til gruppearbejde, gruppe- og stillerum. 

FAKTA:

  • På Campus BØGEHØJ er der 19,5 hektar land 
  • Campus BØGEHØJ ligger i Nationalpark Mols Bjerge 
  • Campus BØGEHØJ varetager alt fra elever til direktionen i Salling Group – op mod 20.000 gæster er igennem om året
  • Alle Salling Groups elever har skoleophold på Campus BØGEHØJ
  • Campus BØGEHØJ ligger på Øster Allé i Ebeltoft
  • Der bliver bygget og ombygget ansvarligt og i respekt for naturen, som omkranser stedet
  • Der bliver indrettet ude- og inderum med plads til både fællesskab og fordybelse
  • Man forventer, at byggeriet står klar i løbet af efteråret
  • Campus BØGEHØJ får sedumtage, ligesom et areal på 3,5 hektarer er udlagt til biodiversitet
  • Sidste år blev padeltennisbaner, multibane og ladestandere etableret, ligesom en bålhytte og pavillon blev opført

Kontakter

Billeder

Illustration: C.F. Møller Architects
Illustration: C.F. Møller Architects
Download
Download

Om Salling Group

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling stormagasiner og BR arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Knap 60.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 10 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1,9 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

Paris 2024: Store danske virksomheder og topatleter: "Det ligger i vores DNA - Ingen vinder alene!"17.4.2024 13:15:09 CEST | Pressemeddelelse

Nu er der kun 100 dage til OL begynder i Paris. Kampagnen ’Ingen vinder alene’ sætter fokus på Danmarks unikke tilgang, når der skal opnås verdensklasse: Sammenhængen mellem bredde og elite. Danmarks olympiske partnere Salling Group, Danish Crown, Toyota, Poul Schmith og paralympisk partner Elsass Fonden er gået sammen med Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund for at vise, hvorfor vi som land bliver ved med at lykkes med at skabe verdensstjerner.

Nyt samarbejde skal forebygge stroke i danskernes hverdag28.2.2024 08:20:00 CET | Pressemeddelelse

Alt for mange danskere rammes hvert år af stroke, og derfor vil Hjernesagen sammen med Salling Group og Salling Fondene over de kommende år bringe hjernesundhed og forebyggelse af stroke længst muligt ud til danskerne. Det sker ved at tilbyde nem og gratis blodtryksmåling i butikker landet over som del af et nyt, flerårigt strategisk samarbejde med ambition om at løfte danskernes generelle sundhedsniveau.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye