Næstved Kommune

To debat-arrangementer varmer op til Obama-besøg

Del

Præsident-viben er så småt ved at indfinde sig i Næstved. I ugen op til Barack Obamas besøg 15. marts går byen all in, og allerede 4. og 6. marts er der to debat-arrangementer. På Rønnebæksholm kommer eksperterne med deres blik på USA, mens Næstved Ungeråd inviterer til "Pizza og Politik" med en vild rap battle.

15-årige Marius Johannesen og 17-årige Sebastian Olsen er medlemmer af Næstved Ungeråd, som inviterer til "Pizza og Politik" 4. marts hos JB10, inden Barack Obama kommer til Næstved.
15-årige Marius Johannesen og 17-årige Sebastian Olsen er medlemmer af Næstved Ungeråd, som inviterer til "Pizza og Politik" 4. marts hos JB10, inden Barack Obama kommer til Næstved.

Ingen ved endnu præcist, hvad præsident Obama kommer til at tale om, når han gæster Arena Næstved 15. marts. 

Men snakken om, hvordan unge selv kan skabe forandringer, er allerede godt i gang - blandt andet hos Næstved Ungeråd, som er begejstrede over det præsidentielle besøg og de muligheder det åbner for. 

Marius Johannesen fra Næstved Ungeråd fortæller:

- Det er fedt, at Obama kommer til Næstved, fordi det giver god reklame for vores by. For eksempel så jeg, at influenceren Anders Hemmingsen delte nyheden om Obamas besøg i Næstved med sine 1,3 millioner følgere på Instagram. Det er jo virkelig med til at gøre Næstved kendt udenfor kommunens grænser, fortæller Marius Johannesen, som til dagligt går i 9. klasse på Ellebækskolen afl. Kalbyris.  

De unge tager mikrofonen

Én af de ting, som besøget har inspireret til, er arrangementet "Pizza og Politik".

Sammen med ungdoms- og projekthuset JB10 og Næstved Bibliotekerne inviterer Næstved Ungeråd til aftensmad og samtaler om, hvordan forandringer kan skabes af unge. Aftenen slutter med en vild rap battle, hvor Klaskefar og Ham Den Lange freestyler over deltagernes tanker og idéer.

Arrangementet er gratis, og alle er velkomne. Læs mere om arrangementet her.

Hvad ville Obama gøre, hvis han var præsident i dag?

I den mere klassiske kategori finder man arrangementet ”Eksperternes blik på USA - præsidentvalg i et delt land”. Her er det forfatter og debattør David Trads og kulturredaktør på Berlingske Birgitte Borup, som fortæller om alt fra, hvordan popstjernen Taylor Swift kan påvirke det kommende præsidentvalg, til hvad der er sket med den fundamentale tillid til samfundet i USA. Eksperterne kommer også med deres bud på, hvad Obama vil mon gøre, hvis han var præsident i dag. 

Arrangementet foregår i Herskabsstalden på Rønnebæksholm den 6. marts fra 19:30-21:00.

Alle er velkomne til det gratis arrangementet. Læs mere om arrangementet her. 

Amerikanske dage
I ugen op til Obama kommer, vil der være amerikansk tema i blandt andet bymidten. På rigtig mange af kommunens institutioner er man også i gang med at forberede amerikanske indslag og overraskelser for store som små.

Følg med på Næstved Kommunes hjemmeside, som løbende opdateres med flere arrangementer: www.naestved.dk/obama

Kontakter

Billeder

Links

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Økonomiske udfordringer på Børne- og Uddannelsesudvalgets område15.4.2024 17:51:02 CEST | Pressemeddelelse

Flere børn og unge har brug for hjælp. Det betyder, at der er stigende udgifter til specialundervisning og anbringelser. Derudover er prisen for specialiserede tilbud steget. Resultatet er, at Børne- og Uddannelsesudvalgets budget står til at blive overskredet med 57,7 millioner kroner, hvis der ikke gribes ind. Derfor har udvalget inddraget overskud på i alt 28 millioner kroner fra 2023 og igangsat en ekstern analyse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye