TUBA

TUBA vil nå flere unge med nyt online koncept

Del

På tirsdag holder organisationen TUBA for første gang et drop-in møde online. Det skal nemlig være nemmere for alle opvokset i hjem med misbrug at få adgang til viden og rådgivning.  

I Danmark vokser hvert tiende barn op med forældre, der drikker for meget. Det har alvorlige konsekvenser langt ind i voksenlivet. På TUBAs Drop-In møder kan unge, der har haft alkohol helt tæt ind på livet, blive klogere på, hvordan forældres alkohol- eller stofmisbrug kan præge deres liv - og hvordan de kan tage hånd om deres udfordringer.

Normalt bliver drop-in møderne afholdt som fysiske møder i TUBAs afdelinger. Som noget nyt rykker nogle af møderne nu online, så endnu flere kan være med.

"Der sidder mange unge derude, som ikke bor i en af TUBAs samarbejdskommuner, og som derfor kan have svært ved at deltage i de fysiske Drop-in møder. For nogen kan det også være et stort skridt at dukke op til et fysisk møde, fordi det er så sårbart. Når man kan sidde hjemmefra og være med anonymt, håber vi, at endnu flere har mod på at deltage," siger Henrik Prien, som er faglig chef i TUBA.

Lær dig selv bedre at kende

TUBA har afdelinger i 32 af landets kommuner, og her kan unge fra misbrugsfamilier få gratis terapi og rådgivning. Udover det tilbyder TUBA også online chatrådgivning - og så afholder de jævnligt drop-in møder med forskellige temaer.

Overskrifterne for nogle af de kommende møder er Selvomsorg og selvværd, Parforhold og nære relationer, Relationen til forældrene, Traume forståelse og på tirsdagens online-møde er overskriften Lær dig selv bedre at kende.

På mødet, som varer halvanden time, vil en ung fortælle om sine egne oplevelser, og to ansatte fra TUBA vil dele ud af deres viden. Derudover vil der være mulighed for at skrive ind, hvis man har spørgsmål til emnet.

Mødet foregår via Teams d. 27. februar kl. 17-18.30. Tilmelding påkræves og foregår via TUBAs hjemmeside: https://tuba.dk/arrangement/online-drop-in-moede-laer-dig-selv-bedre-at-kende/

Nøgleord

Kontakter

FAKTA

OM TUBA

  • TUBA står for Terapi for Unge, der er Børn af Alkohol- og stofmisbrugere
  • TUBA tilbyder rådgivning, gruppeterapi og individuel terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i familier med alkohol- eller stofmisbrug. Læs mere om TUBA her: https://tuba.dk/
  • TUBA har 25 års erfaring med at behandle senfølger fra en opvækst præget af forældres alkohol- eller stofmisbrug
  • TUBA har 32 afdelinger fordelt over hele landet

Følg pressemeddelelser fra TUBA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TUBA

TUBA: Påsken er en svær tid, hvis man vokser op i hjem med misbrug. Med Konservatives forslag om behandlingsgaranti, kan der snart være hjælp på vej28.3.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Påske rimer på æg og rejer, karrysild og snaps. Men for de 109.000 børn og unge, der lige nu vokser op med forældre med alkoholproblemer, er højtiden forbundet med forhøjet konfliktniveau, bekymringer og ondt i maven. Nu kan der snart være hjælp på vej. Konservative Folkeparti har nemlig fremsat et beslutningsforslag, som skal sikre, at de børn og unge, der vokser op i hjem med misbrug, kan få den hjælp, de har brug for.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye