Folkekirkens Nødhjælp

Fredsgudstjeneste for Ukraine i Ribe Domkirke med statsministeren: Krigen kalder på medfølelse og minerydning

Del

”Vi havde håbet, at det aldrig igen blev nødvendigt at yde humanitær hjælp til ofre for krig i Europa. Men nu er det ulykkeligvis den virkelighed, vi igen opererer i,” siger Jonas Nøddekær, konstitiueret generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, op til markeringen af toårsdagen for krigen i Ukraine.

Dagen markeres med fredsgudstjeneste i Ribe Domkirke sammen med herboende ukrainere og med deltagelse af statsminister Mette Frederiksen. Biskop i Ribe Stift Elof Westergaard prædiker, og Jonas Nøddekær bringer hilsen og sætter ord på behovet for humanitær hjælp til og genopbygning af Ukraine.

”I kulissen bag Ukraine-krigens voldsomme kampe hjælper vi ukrainerne med at overleve. Gennem lokale partnere giver vi husly til mennesker på flugt, vi uddeler mad, varmt tøj og kontanter - og viser medfølelse og omsorg. Det gør vi i samarbejde med blandt andre lokale menigheder i Mykolaiv regionen, der åbner kirkerummet for bespisning af udsatte og skaber fællesskaber på tværs af fastboende, gennemrejsende og tilbagevendte flygtninge,” siger Jonas Nøddekær, der besøgte Ukraine i efteråret og mødte både Folkekirkens Nødhjælps partnere og nogle af de ukrainere, der modtager støtte.

“Selv om krigen stadig raser, bidrager vi også til det omfattende genopbygningsarbejde, der starter med at rydde landminer og fjerne ueksploderet ammunition fra byer og landområder. Vores fokus er at gøre den sydukrainske by Mykolaiv fri for miner, og samtidig er vi med til at reparere infrastruktur, så ukrainerne har adgang til vand, varme og el. Vi har etableret os permanent i Ukraine, og vi bliver, så længe der er behov for humanitær hjælp, minerydning og genopbygning,” fastslår Jonas Nøddekær.

Næsten 15 millioner, eller 40 procent af befolkningen i Ukraine, har brug for humanitær hjælp. 3,7 millioner ukrainere er internt fordrevet. Alene i 2023 var der 47.000 militær angreb, 13 procent af alle uddannelsesinstitutioner blev ødelagt, 256 sundhedsfaciliteter angrebet.

Fredsgudstjenesten i Ribe Domkirke finder sted lørdag den 24. februar kl. 16-17, og er arrangeret af Ribe Stift i samarbejde med Det Mellemkirkelige Råd, Danske Kirkers Råd og Folkekirkens Nødhjælp. Der vil blive samlet ind til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i Ukraine.

Kontakter

Om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp kickstarter klimatopmøde i København18.3.2024 14:15:28 CET | Pressemeddelelse

I denne uge mødes en lang række af verdens klimaministre til topforhandlinger i Danmark ved det årlige ’Copenhagen Climate Ministerial’. Dagen før forhandlingerne officielt går i gang, samler Folkekirkens Nødhjælp, i samarbejde med Concito og internationale partnere, ministre, topembedsmænd og førende klimaorganisationer fra hele verden til klimadiskussioner for at sikre finansiering til klimatilpasning i det globale syd. ”Vi er glade for at kunne samle så mange ministre og eksperter i samme rum i vores lokaler i København, så vi kan levere vigtige klimabudskaber op til de officielle forhandlinger senere på ugen. Det er vigtigt, at regeringer i hele verden sætter handling bag løftet om flere midler til at hjælpe verdens mest udsatte befolkninger med at tilpasse sig en kogende klode”, siger Folkekirkens Nødhjælps konstituerede generalsekretær Jonas Nøddekær. Ifølge Jonas Nøddekær er behovet for klimatilpasning i det globale syd akut. ”Klimaforandringerne medfører nye udfordringer for me

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye