Næstved Bibliotek og Borgerservice

Poesi og hest

Del

Rønnebæksholms forårsudstilling ”Hestens oprindelse” er udgangspunktet, når Næstved Bibliotek og Rønnebæksholm inviterer til arrangementet ”Poesi og hest”. Det foregår tirsdag den 12. marts kl. 19.00-21.00 på Rønnebæksholm.

Maleri af kvinde og hest
Heste ses ofte afbildet i kunsten Foto: Soheila Sokhanvari: Dark Horse, 2020

I foråret hvor frø bliver sået og begynder af spire, åbner Rønnebæksholm den 2. marts for 1. akt af årets hestetema med udstillingen Hestens oprindelse. Derfor skal vi selvfølgelig læse poesi med temaet Hest, når Næstved Bibliotek inviterer til fælleslæsning midt udstillingen. 

Udstillingen belyser opfattelser om hesten i kunsthistorien, hvor der både samles tråde fra tidligere værker til samtidskunstværker, og åbnes for vores måde at anskue dette væsen på. Samtidig får vi nye perspektiver på vores forståelse af de mere-end-menneskelige relationer.

Guidet fælleslæsning

Med udgangspunkt i metoden guidet fælleslæsning vil vi sammen læse og samtale om 3-4 digte, og efter oplæsning af hvert digt vil vi snakke om, hvordan digtene rammer os, og hvordan vi forbinder dem med temaet og udstillingen. Vi vil lade os guide af poesiens evne til at åbne for forståelsen af vores egne og andres oplevelser af det læste. Kan vi spejle os i det, vi læser? Hvad overrasker os? Hvordan adskiller vores oplevelser sig fra hinanden?

Samtalen indledes og guides af kulturformidler Sigurd Dam. Der er ingen forberedelse, og du behøver ikke at have nogen særlig viden om hverken digte, kunst eller heste.

Arrangementet finder sted tirsdag den 12. marts kl. 19.00-21.00 på Rønnebæksholm. Bestil din gratis billet på www.naesbib.dk

Kontakter

Billeder

Maleri af kvinde og hest
Heste ses ofte afbildet i kunsten
Download

Næstved Bibliotek og Borgerservice

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye