Grundfos Fonden og UNICEF i ny humanitær satsning

Del

Grundfos Fonden skruer op for tilliden og ned for kravene til UNICEF i ny aftale. Målet er hurtigere og mere retfærdig fordeling af nødhjælpen. Op til årsdagen for krigen i Ukraine frigiver fonden 1 mio. kr. til global humanitær indsats.

Kyiv februar 2024, en pige på legepladsen foran boligblok, der er blevet ramt af russiske bombardementer ©UNICEF/UNI519474/Filippov
Kyiv februar 2024, en pige på legepladsen foran boligblok, der er blevet ramt af russiske bombardementer ©UNICEF/UNI519474/Filippov

Lige nu oplever verden hidtil usete humanitære behov. Men mange konflikter og katastrofer havner hurtigt i glemmebogen, hvilket har omfattende konsekvenser for de rekordmange børn og familier, der får revet hverdagen i stykker og vendt op og ned på livet.

Grundfos Fonden viser nu vejen i en ny aftale, der giver UNICEF mulighed for både at reagere hurtigt og dirigere ressourcerne derhen, hvor behovene - og ikke nødvendigvis opmærksomheden - er størst.

I alt donerer fonden 5 mio. kr. over to år, som UNICEF kan anmode om med blot 24 timers varsel i forbindelse med akutte så vel som igangværende konflikter og katastrofer.

”Vores humanitære hjælp skal gøre den størst mulige forskel for børn og familier, som altid er de største ofre i krige og katastrofer, og vi ved at tid er en afgørende faktor. Det er organisationer som UNICEF, der er til stede i verdens brændpunkter, der ved, hvor behovene er størst, så vi skal ikke lade bureaukrati komme i vejen for livreddende nødhjælp med indviklede godkendelsesprocesser,” siger Kim Skibsted, direktør i Grundfos Fonden.

Et aktuelt eksempel er de mange civile i Ukraine, der fortsat har massive behov for hjælp efter to år med krig. I kølvandet på Ruslands eskalering strømmede pengene ind til UNICEF fra privatpersoner, virksomheder og fonde, der alle ville bidrage til de humanitære indsatser. Små to år senere er en stigende krigstræthed begyndt at brede sig, hvilket også afspejler sig i støtten, der stort set er tørret ud. Krigen i Ukraine risikerer således at havne i puljen med glemte katastrofer.

Derfor har UNICEF, op til toårsdagen for krigen d. 24. februar, anmodet Grundfos Fonden om en donation på 1 mio. kr. til den globale humanitære indsats, som blandt kan være med til at hjælpe børn og familier i Ukraine og i de omkringliggende lande, der huser mange flygtninge.

”Det kræver stor tillid at give penge uden krav. Men den her form for partnerskaber og fleksible midler er afgørende for, at UNICEF kan arbejde for alle verdens børn. Med Grundfos Fondens tilgang og støtte kan vi rykke ud ved akutte kriser, sørge for en mere retfærdig fordeling af hjælpen og ultimativt være med til at forhindre en humanitær finansieringskrise”, siger Susanne Dahl, generalsekretær i UNICEF Danmark.

Derfor er tillid og fleksibilitet så vigtigt for UNICEF
Sidste år steg antallet af mennesker med behov for humanitær hjælp til rekordhøje 360 millioner på verdensplan. Samtidig oplevede UNICEF, at mange donationer var bundet til konkrete projekter eller temaer, hvilket betød, at halvdelen af disse midler udelukkende gik til fem specifikke katastrofer. Tillid og fleksibilitet har således stor betydning for, at UNICEF kan styre sine indsatser og fordele ressourcerne mere retfærdigt, hvilket i sidste ende øger værdien af donationerne og hjælpen.

Om Grundfos Fonden
Grundfos Fonden (Poul Due Jensens Fond) er en dansk erhvervsdrivende fond, stiftet i 1975 af Grundfos’ grundlægger, Poul Due Jensen. Med 88 % af aktierne er Fonden hovedaktionær i Grundfos. I 2023 afsatte fonden 250 millioner kroner til filantropiske formål. I Danmark støtter fonden især inklusion af udsatte og forskning og læring inden for naturvidenskab og teknik. Globalt støtter fonden bl.a. soldrevne vandprojekter i flygtningelejre og omgivende lokalsamfund.

Om UNICEF:
UNICEF er FN's Børnefond og vores vigtigste opgave er at skabe langvarige positive forandringer og fremme børns rettigheder. Som verdens største børneorganisation, og en vigtig del af FN, har vi en unik gennemslagskraft i over 190 lande. UNICEF kæmper for at redde børns liv, beskytte de mest udsatte børn og bygge en bedre fremtid for alle verdens børn. UNICEF støtter ikke virksomheder, produkter, varemærker eller tjenester. Læs mere på unicef.dk

Kontakter

Morten Bredal
Partnership Communications Manager
UNICEF Danmark
Telefon: +45 2148 1883
Email: mbredal@unicef.dk

Anne Bisgaard Christensen
Kommunikationsspecialist
Grundfos Fonden
Telfon: +45 8750 5209
Email: abchristensen@grundfos.com

Følg pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

UNICEF advarer: Intet sted i Gaza er sikkert at tage hen for de 600.000 børn i Rafah6.5.2024 15:22:41 CEST | Pressemeddelelse

Et bebudet israelsk militært angreb af Gazas sydligste by Rafah vil udgøre en katastrofal risiko for de 600.000 børn, der i øjeblikket tager ly i byen, advarer UNICEF. Hundredtusindvis af børnene i Rafah er sårede, syge, underernærede, traumatiserede eller lever med et handicap, og bør ikke tvangsflyttes. I stedet bør børnene beskyttes og en øjeblikkelig og langvarig humanitær våbenhvile igangsættes.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye