Malene Grubbe Hildebrandt bliver klinisk professor i nuklearmedicin
Overlæge, ph.d. Malene Grubbe Hildebrandt er per 1. januar udnævnt til professor ved Klinisk Institut på Syddansk Universitet og Nuklearmedicinsk Afdeling, OUH.

Siden 2018 har hun været seniorforsker i Center for Innovativ Medicinsk Teknologi og leder af OUH’s Frontlinjecenter PREMIO (Personalized Response Monitoring in Oncology). Fra januar 2024 vil Malene Grubbe Hildebrandt og hendes kollegers forskning i PREMIO danne grundlag for et større europæisk samarbejde, PREMIO COLLAB, som hun skal stå i spidsen for. De har for nylig modtaget en bevilling til projektet på 60 millioner kroner fra EU-Kommissionen.
Kernen i det europæiske projekt er at undersøge, hvordan PET-scanninger kan bruges til at evaluere behandlingsrespons hos patienter med uhelbredelig brystkræft. Målet er at forlænge overlevelsen for denne patientgruppe med op til et år – fra en gennemsnitlig overlevelse på ca. 3 år til ca. 4 år.
Malene Grubbe Hildebrandts vision er at skabe større evidens inden for kliniske diagnostiske retningslinjer gennem forskningsprojekter, der inddrager patienter som partnere og dermed sikrer relevansen for patienterne. Hun ser en fremtid, hvor nuklearmedicin spiller en større rolle i sundhedsvæsenet, især inden for det voksende felt for udvikling af målrettet strålebehandling til kræft, kendt som radioligandterapi.
Malene Grubbe Hildebrandt har også haft stor indflydelse på uddannelsen på SDU. Hun har været den drivende kraft bag Forskningsprofilen på medicinstudiets 11. semester på SDU. Malene er medlem af behandlingsrådet på OUH, formand for arbejdsgruppen Stærk Forskningskultur på OUH/SDU, og bestyrelsesmedlem i DBCG (Danish Breast Cancer Group), hvor hun har bidraget til de billeddiagnostiske retningslinjer.
Malene Grubbe Hildebrandt har over 15 års erfaring som klinisk lektor ved Klinisk Institut, SDU, og mere end et årtis erfaring som overlæge i Nuklearmedicinsk Afdeling, OUH. Her har hun også siden 2019 fungeret som forskningsleder. Udover en opnået ph.d.-grad har hun en kandidatgrad i Klinisk Epidemiologi fra det prestigefyldte Erasmus Universitet i Rotterdam.
Kontakter
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Stort forskningsprojekt: Ny robotteknologi skal ruste danske virksomheder til en usikker verden10.4.2025 08:23:54 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra SDU Robotics er sammen med 22 andre partnere en del af forsknings- og innovationsprojektet MADE REACT. Ved hjælp af nye teknologiske løsninger skal de gøre dansk industri mere modstandsdygtig i en foranderlig verden. Projektet er støttet af Innovationsfonden og har et samlet budget på mere end 100 millioner.
Nye IT- og STEM-uddannelser godkendt til SDU Vejle8.4.2025 14:00:12 CEST | Pressemeddelelse
Otte nye IT- og STEM-uddannelser bliver fundamentet for et internationalt forsknings- og uddannelsesmiljø på den nye campus.
Nu kan du få ægte foie gras uden tvangsfodring8.4.2025 09:38:21 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Max Planck Instituttet og Syddansk Universitet (SDU) har udviklet en effektiv måde at lave foie gras af ænder og gæs, som ikke er blevet tvangsfodrede. Teknologien er patenteret, og håbet for fremtiden er, at den også vil kunne bruges til f.eks. plantebaserede fødevarer.
Ny klinisk professor i hæmatologi ved Odense Universitetshospital og SDU7.4.2025 11:00:12 CEST | Pressemeddelelse
Overlæge, dr. med. Kim Theilgaard-Mönch er pr. 1. september 2025 udnævnet til klinisk professor i hæmatologi ved Odense Universitetshospital (OUH) og Klinisk Institut ved Sydansk Universitet (SDU).
Lys kan afsløre kræft på sekunder – danske forskere bag ny teknologi30.3.2025 09:44:09 CEST | Pressemeddelelse
Fremtidens kræftdiagnose kan blive hurtigere og mere præcis – takket være et forskerteam ledet af SDU, der kan bruge usynligt lys og kunstig intelligens til at opdage sygdomme, før symptomerne viser sig.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum