Greenpeace: Regeringen må vælge afgiften, der sikrer landbruget med færre dyr og mere plantebaseret mad

Del

Greenpeace er glade for, at Danmarks førende eksperter nu har vist, at det kan lade sig gøre, at lave en klimaafgift for landbruget til gavn for vores klima, natur og havmiljø. 

Regeringens nedsatte ekspertudvalg, der har haft til opgave at udarbejde forslag til en dansk klimaafgift for landbruget, har i dag præsenteret sine anbefalinger.

Her følger kommentarer fra Greenpeace – ring endelig for mere.

Christian Fromberg, kampagneleder for landbrug, natur og skov (mobil: 29294875)

“Det er optur, at Danmarks førende eksperter nu har vist, at det kan lade sig gøre at lave en afgift på landbruget, der både kan sikre en stærk klimaindsats, og at vi kan producere færre dyr og dyrke mere plantebaseret mad til mennesker. Det vil både fremtidssikre landbruget og være til gavn for vores klima, natur og hav.”

"Vi er glade for, at eksperterne viser en vej til at lave klimaafgiften på en retfærdig måde for landmænd. Ved at sende pengene fra afgiften tilbage til landbrugets omstilling kan vi både få sat et stort skub på klimaindsatsen og støtte et levedygtigt landbrug. Nu vil vi kæmpe for, at regeringen laver den mest ambitiøse afgift.“

Afgifts-ekspertgruppen er nedsat af Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Venstre og Det Konservative Folkeparti, der tilsammen udgør flertallet bag den såkaldt “grønne skattereform”, der blev vedtaget 8. december 2020.

Nøgleord

Kontakter

Christian FrombergKampagneleder for landbrug, natur og skovGreenpeace Danmark

Christian leder arbejdet for et grønt landbrug i balance med klimaet og naturen. Han er kandidat i Klimaforandringer og har tidligere været med til at skabe dagsordensættende kampagner i Den Grønne Ungdomsbevægelse.

Tlf:+45 29294875christian.fromberg@greenpeace.org

Greenpeace Danmark

Greenpeace er verdens største uafhængige miljøorganisation. Vi konfronterer nogle af verdens største problemer og fremtvinger løsninger. I Danmark arbejder vi primært med problematikker indenfor klima, energi, landbrug, hav og skov. Vi bestræber os på altid at stå til rådighed for kommentarer på aktuelle sager og debatter - store som små, niche som mainstream. 

Følg pressemeddelelser fra Greenpeace Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Greenpeace Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye