Cepos

CEPOS: Landbruget bør betale 750 kr., og indkomsttab bør kompenseres ad anden vej

Del

Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS, har følgende kommentarer til Svarer-gruppens anbefalinger til CO2-afgift:

Otto Brøns-Petersen
Otto Brøns-Petersen Fri afbenyttelse med kreditering: Jakob Melgaard

”De klimamål, politikerne har valgt, stiller landbruget over for kæmpe økonomiske udfordringer. Men løsningen er ikke en lav afgift på landbrugets drivhusgasser. Det vil gøre den grønne omstilling dyrere,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS, og fortsætter:

“Derfor bør landbruget have en drivhusgaspris på 750 kr., svarende til den normale CO2-afgift. Hvis politikerne vil kompensere landbruget for det store indkomsttab, bør det ske på en måde, som ikke sænker incitamentet til at sænke drivhusgasudledningen. Det udelukker navnlig Svarer-gruppens model 3,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

”Jeg er enig i Svarer-gruppens afvisning af en forbrugsbaseret afgift, som også CEPOS’ analyse har advaret imod. Ligeledes lægger gruppen også de planøkonomiske mængdemæssige reduktionskrav i landbrugsaftalen i graven, hvilket jeg også noterer med tilfredshed,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

Otto Brøns-Petersen kan kontaktes på 20 92 84 40 for uddybende kommentarer.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Cepos

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cepos

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye