Lidl Danmark

Lidl åbner butik nummer 150 på Østerbrogade

Del

I dag åbner Lidl deres butik nummer 150 beliggende på Østerbrogade 111-113. Butikken er Lidls tredje butik på Østerbro, men den allerførste i Københavns Kommune, som ikke sælger tobak og nikotin. Kræftens Bekæmpelse var mødt op for at vise deres opbakning til den røgfrie butik. Mange Østerbroere deltog i åbningsfesten.

Butikschef Adam Poulsen klipper det røde bånd til den nye butik på Østerbrogade 111-113. Butikken er den første dagligvarebutik som ikke sælger tobak og nikotin i Københavns Kommune.
Butikschef Adam Poulsen klipper det røde bånd til den nye butik på Østerbrogade 111-113. Butikken er den første dagligvarebutik som ikke sælger tobak og nikotin i Københavns Kommune.

De tidligere tomme butikslokaler på Østerbrogade 111-113 er blevet forvandlet og har fået nyt liv. De seneste måneder har Lidl gennemført en omfattende renovering af lokalerne for at skabe en ny dagligvarebutik til Østerbroerne på hele over 1200 kvadratmeter – og i dag kunne butikken endelig slå dørene op. Derfor stod butikschef Adam Poulsen og hans team spændte klar fra morgenstunden til at byde kunderne indenfor.   

”Jeg bor selv på Østerbro og har længe synes, at det var en skam, at de her lokaler med så meget potentiale stod tomme. Derfor er jeg også rigtig glad for, at jeg har fået lov til at stå i spidsen for butikken. Det er fantastisk, at vi nu kan vise kunderne, hvad vi har arbejdet på. Nu bliver der endelig mere liv i bygningen igen, og det bliver lettere for dem, der bor tæt på, at handle,” siger Adam Poulsen, butikschef i Lidl på Østerbrogade 111-113.  

Udover at butikken skiller sig ud på sit ydre med både taghave og et rekreativt område, adskiller den sig også ved at være den første dagligvarebutik i Københavns Kommune, der ikke sælger tobak og nikotin. Og det har kunderne heldigvis taget overvejende positivt imod.  

”I går holdte vi naboaften, hvor lokale beboere var inviteret forbi for at se butikken før alle andre. Her talte jeg med mange kunder, der synes, at det er helt i orden, at vi ikke sælger tobak og nikotin. Uanset om man selv er ryger eller ej, så forstår de fleste heldigvis godt formålet med at gøre tobak mindre tilgængeligt, så færre begynder at ryge i fremtiden,” fortæller Adam Poulsen. 

At butikken ikke sælger tobak og nikotin var da heller ikke noget, der afholdt de mange kunder, der stød i kø til butikken torsdag morgen for at se den nye dagligvarebutik og fylde kurven med gode åbningstilbud.  

Kræftens Bekæmpelse håber på flere røgfrie butikker  

Udover lokale Østerbroere, var også Kræftens Bekæmpelse repræsenteret til Lidls naboaften.  

Her var Jesper Jessen-Kampp, formand for Kræftens Bekæmpelse i København, mødt op for at vise, at Kræftens Bekæmpelse bakker op om Lidls tobak- og nikotinfrie butikker og for at tale med kunderne om, hvorfor initiativet er vigtigt for en røgfri fremtid.  

”Vi er utrolig glade for at være vidne til de tobak- og nikotinfrie butikker, som Lidl åbner. Det er et vigtigt skridt i den rigtige retning mod en røgfri fremtid at kigge ind i tilgængeligheden, som lige nu er alt for let. Butikken her er den allerførste dagligvarebutik på Østerbro, som ikke sælger tobak og nikotin, men forhåbentlig blot den første ud af mange. Jeg ser frem til at flere dagligvarebutikker og kiosker lader sig inspirere af dette fantastiske initiativ.” udtaler Jesper Jessen-Kampp, formand for Kræftens Bekæmpelse i København.  

Butikken på Østerbrogade er den 12. butik, som Lidl har åbnet uden tobak og nikotin på hylderne. Frem mod udgangen af 2028 vil dagligvarekæden udfase tobak og nikotin helt i alle kædens butikker.  

Gå på opdagelse i den nye Lidl-butik på Østerbrogade 111-113, der har åbent mandag til søndag fra kl. 7-21.30. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Lidl Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lidl Danmark

Lidl Danmark er ny hovedpartner på Madens Folkemøde22.3.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Når Madens Folkemøde slår dørene op 31. maj - 1. juni 2024, er det med en ny hovedpartner ved bordet. Lidl Danmark og Madens Folkemøde har indgået et partnerskab, som blandt andet betyder, at der i 2024 er særligt fokus på relationen mellem sundhed og mad, at Lidl Danmark bakker op om Ungdommens Madmøde, og at Madens Folkemøde får besøg af Lidl Danmarks danske producenter fra En Bid af Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye