Det Kongelige Teater

Den nye lykke venter lige rundt om hjørnet

Del

Richard Strauss’ geniale opera Ariadne på Naxos tager publikum med ind bag kulisserne og lader os se frustrationer og forsoning, når tragedie og komedie mødes og knuste hjerter heles på ny.

Ariadne på Naxos Foto: Festival d’Aix-en-Provence 2018 © Pascal Victor / ArtComPress
Ariadne på Naxos Foto: Festival d’Aix-en-Provence 2018 © Pascal Victor / ArtComPress

Richard Strauss’ operakomedie om oppustede egoer og knuste hjerter er en opera om teater i teatret. Det er en opera om livet bag kulisserne, og den tager publikum med om bag scenetæppet, hvor det komiske og det tragiske forenes på underholdende vis.

Katie Mitchell er en af vor tids mest spændende, britiske instruktører, som er berømt for sine innovative tolkninger af operaklassikerne. Hun lader Ariadne på Naxos udspille sig til en fest i Wien, hvor et rigt par har bestilt en nykomponeret opera af en ung komponist. De har også engageret en flok kunstnere, der skal stå for den lidt mere letbenede underholdning på aftenen. Men en uventet drejning gør, at der er ikke tid nok til begge forestillinger, så de må opføres samtidigt. Det får følelserne i kog, og de vidt forskellige kunstnere konkurrerer i en forrygende tour-de-force, for hvad er vigtigst: en seriøs opera eller en letbenet komedie?

Krævende koloraturer og tindrende høje toner
Den krævende rolle som Zerbinetta synges af et af de helt store, unge, internationale navne, den forrygende sopran Serena Sáenz, der tidligere har sunget partiet på Wiener Staatsoper, og nu for første gang kan opleves på Det Kongelige Teater.

Titelpartiet som Ariadne synges af sopranen Ann Petersen, der tidligere har sunget rollen på Det Kongelige Teater. Den Kongelige Operas mezzosopran Elisabeth Jansson kan opleves i rollen som komponisten, og James McCorkle debuterer på Det Kongelige Teater som Bacchus.

De mange øvrige medvirkende er: Andreas Landin, Jacob Skov Andersen, Simon Duus, Gert Henning-Jensen, Marlene Metzger, Frida Lund-Larsen, Fanny Soyer, Katrin Weisser, Michael Kraus, Ian Bjørsvik, Jens Christian Tvilum, Johannes Sejersted Bødtker og Marcus Dawson.

Richard Strauss’ musik til Ariadne på Naxos er farverig og fuld af musikalske højdepunkter. I spidsen for Det Kongelige Kapel står dirigenten Giedrė Šlekytė. Den efterspurgte, unge dirigent fra Vilnius har dirigeret i operahuse som Bayerische Staatsoper, Staatsoper Berlin og Semperoperaen i Dresden.

Ariadne på Naxos | Premiere Operaen, Store Scene | 13/03 - 14/04 2024
Læs mere HER

I samarbejde med Festival d’Aix-en-Provence, Den Finske Nationalopera og Opéra national de Paris.
Tak til 15. Juni Fonden for deres støtte til gæstesolister i Den Kongelige Opera.

Kontakter

Billeder

Ariadne på Naxos Foto: Festival d’Aix-en-Provence 2018 © Pascal Victor / ArtComPress
Ariadne på Naxos Foto: Festival d’Aix-en-Provence 2018 © Pascal Victor / ArtComPress
Download

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye