Alm. Brand Forsikring A/S

Færre skader på skiferien

Del

Antallet af danskere, der kom til skade på ski i sidste uges vinterferie, faldt med 30 procent i forhold til 2023. Hver femte skade var så alvorlig, at der blev brug for hjemtransport.

Markant færre danskere kom til skade på pisterne i uge 7 sammenlignet med sidste år.
Markant færre danskere kom til skade på pisterne i uge 7 sammenlignet med sidste år.

250 danskere kom så slemt til skade på deres skiferie i uge 7, at de måtte have assistance fra Alm. Brands samarbejdspartner SOS International. Det er et fald på 30 procent i forhold til uge 7 sidste år.

Hver femte (48) af de registrerede skader hos SOS International var så alvorlige, at der blev brug for hjemtransport med enten et ambulancefly eller et rutefly med benstøtte/båreplads. 

”Det er rigtig glædeligt, at der er færre tilskadekomne skirejsende. Måske har de lyttet til vores gode råd om at sørge for at træne godt op til ferien, så der er tilstrækkelig styrke i musklerne til at klare strabadserne på løjperne, men vi kender reelt endnu ikke baggrunden for det markante fald,” siger Jan Graversgaard, der er direktør for Motor, Indbo og Rejse i Alm. Brand Group.

SOS International peger på, at man de senere år har set antallet af skader udjævne sig lidt henover sæsonen.

”Vi er naturligvis glade for, at lidt færre er kommet til skade på skiferien i år, hvad enten det skyldes god forberedelse, eller om det er fordi, at færre er taget på skiferie i uge 7. Vi har de seneste år set, at højsæsonen har udvidet sig lidt, så de peaks, man tidligere har set i uge 7, er aftaget lidt,” siger divisionsdirektør for Travelcare hos SOS International, Karin Tranberg.

Flest tilskadekomne blandt midaldrende
Af de tilskadekomne på skiferie var de fleste midaldrende. 40 procent var mellem 45 og 59 år, 21 procent var mellem 20 og 44 år, mens 30 procent af de tilskadekomne var mellem 6 og 19 år.

Skaderne blev fordelt med knæ og underben (40 procent), skulder og overarm (11 procent), håndled og hånd (5 procent),

Flest skader i Østrig
På danskernes foretrukne rejsedestinationer i skiferien fordelte skaderne sig sådan i uge 7:

  1. Østrig (44 procent)
  2. Italien (23 procent)
  3. Frankrig (11 procent)
  4. Norge (9 procent)
  5. Sverige (5 procent)

Kontakter

Alm. Brand Forsikring

Gennem mere end 200 år har vi hjulpet vores kunder med at afdække deres forsikringsbehov, forebygge skader og været der, når en skade rammer. Vores erfaring gør, at vi ved, hvad der skal til, når det handler om at sikre dig og dine værdier, så du kan føle dig sikker og have ro i maven. Ordentlighed er vigtigt for os. Som kunde kan du være sikker på både ordentlighed og fornuft, når det kommer til priser, fleksibilitet og dækning. Vi mener, det skal være nemt at være kunde hos os, og vi arbejder hele tiden for at kunne tilbyde dig de bedste løsninger, der gør hverdagen nemmere for dig som kunde. Både i dag, i morgen og i fremtiden.

Se Alm. Brand Groups nyhedsrum

Følg pressemeddelelser fra Alm. Brand Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alm. Brand Forsikring A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye