Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren tager til sikkerhedspolitisk konference i Indien

Del

Fra den 21.-22. februar besøger Lars Løkke Rasmussen New Delhi, hvor han skal diskutere bredere rekruttering af arbejdskraft med sin indiske kollega. Derudover skal udenrigsministeren deltage i den sikkerhedspolitiske konference Raisina Dialogue.

Under besøget skal udenrigsministeren mødes med den indiske udenrigsminister, Dr. Subrahmanyam Jaishankar. Et centralt element vil være en ny mobilitetsaftale, som de to ministre forventes at underskrive. Udenrigsministeren besøger også et indisk hospital, der uddanner sundhedspersonale.

”Danmark står som bekendt over for stor mangel på arbejdskraft. Det er blandt andet derfor vi planlægger at indgå en ny aftale, som skal være med til at styrke samarbejdet omkring rekruttering af kvalificeret arbejdskraft mellem Indien og Danmark. Vi skal selvfølgelig også drøfte mulighederne for et bredere partnerskab om rekruttering og uddannelse af indisk sundhedspersonale til Danmark,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Derudover deltager udenrigsministeren i sikkerhedskonferencen Raisina Dialogue, der i år har et særligt fokus på Norden og Baltikum. Udenrigsministeren deltager derfor i konferencen sammen med sine nordisk-baltiske ministerkollegaer, ligesom en lang række andre ministre fra hele verden også er med.

”Indien er en afgørende spiller på den geopolitiske scene. Derfor er jeg glad for, at Indien igen tager initiativ til at afholde en global sikkerhedspolitisk konference, hvor så mange forskellige lande deltager. Sjældent har der været så mange og så alvorlige geopolitiske kriser på én gang, og det er afgørende at hele verdenssamfundet engagerer sig fuldt ud i at finde løsninger – fra Ukraine til Gaza,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Derudover mødes udenrigsministeren med dansk erhvervsliv. Der vil under besøget også blive gjort status på det strategiske grønne partnerskab, som Danmark og Indien indgik i 2020, samt drøfte en potentiel udvidelse af det Grønne Strategiske Partnerskab på sigt. Her er der især fokus på Indiens ambitiøse klimamålsætninger, og hvordan Danmark og dansk erhvervsliv kan bidrage med at nå Indiens grønne ambitioner.

For mere information, kontakt presserådgiver Caroline Secher Andersen på caroan@um.dk eller +45 24625873

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

Danmark sender støtte til Etiopien til hjælp mod væbnet konflikt, tørke, oversvømmelser og risiko for hungersnød16.4.2024 15:39:21 CEST | Pressemeddelelse

Etiopien er voldsomt præget af væbnede interne konflikter og tørke og oversvømmelse forårsaget af blandt andet klimaforandringer. Landet står i dag med store problemer med fordrivelse, kritisk fødevaremangel og massive humanitære behov. 20 millioner mennesker har behov for nødhjælp. Derfor støtter Danmark nu Etiopien med 100 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye