Billund Kommune

Invitation til borgerkonference om fremtidens velfærd på ældreområdet

Del

Billund Kommune inviterer til borgerkonference i Sdr. Omme Multihal den 19. marts. Her skal vi gennem oplæg og gruppearbejde sammen skabe gode løsninger, som imødekommer de behov, vores ældre borgere har i fremtiden, så alle har mulighed for et godt liv hele livet.

Borgere i Billund Kommune inviteres til konference den 19. marts kl. 16. i Sdr. Omme Multicenter.
Borgere i Billund Kommune inviteres til konference den 19. marts kl. 16. i Sdr. Omme Multicenter. Billund Kommune

Borgerne lever længere og har en mere aktiv livsstil. Det stiller nye krav til fremtidens velfærd, hvor der på den ene side bliver flere ældre, og der på den anden side bliver færre hænder til at varetage opgaven.

Derfor har vi brug for nye idéer og løsninger, som kan hjælpe os til at løse fremtidens efterspørgsel. Det er emnet for en konference, som Voksenudvalget i Billund Kommune inviterer til.

Konferencen følger i hælene på sidste års konference, hvor der blev luftet mange spændende idéer og interessante betragtninger. Og det er noget af det, som vi i fællesskab skal arbejde videre med på årets konference”, siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, formand for Voksenudvalget i Billund Kommune.

De gode løsninger udvikles i fællesskab

Programmet byder på spændende oplæg og workshops, hvor vi sammen skal udvikle bud på løsninger, som deltagerne efterfølgende selv skal være med til at virkeliggøre til gavn for borgerne i Billund Kommune – både nu og i fremtiden.

"I Voksenudvalget er vi optaget af at sætte borgeren først. Vi tror på, at vi finder de bedste løsninger i fællesskab mellem borgere, pårørende, frivillige og kommunen. Det er netop målet for konferencen. Vi har brug for, at alle har lyst til at bidrage, så vi kan løfte fremtidens velfærdsopgaver – med flere ældre og færre medarbejdere ”, udtaler Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup.

Voksenudvalgets fokus på det vigtige samarbejde mellem kommune, borgere og civilsamfund er kun blevet mere aktuelt i lyset af regeringens nye ældreudspil, som blev præsenteret den 30. januar. I udspillet lægger regeringen op til, at kommunerne skal skabe rammerne for, at lokale foreninger og organisationer i fremtiden kan stå for aktiviteter i den lokale ældreomsorg.

Program

Konferencens forløb styres af Marie Baad Holdt fra konsulenthuset IngerFair. Hun er ekspert i, hvordan vi etablerer et godt samarbejde på tværs af borgere, pårørende, frivillige organisationer og kommune. 

Programmet byder på et fagligt oplæg og workshops, hvor vi sammen skal bringe vores idéer til konkrete løsninger i spil.

  • Velkomst v. Ann Charlotte, formand for Voksenudvalget i Billund Kommune
  • Oplæg v. Marie Baad Holdt fra Ingerfair: ”Hvilken værdi kan civilsamfundet skabe i samarbejde med kommunen, og hvad skal der til for at komme i gang med det gode samarbejde?”
  • Workshop: Hvilke løsninger kan vi se i et samspil mellem civilsamfund og kommune - og hvordan kan vi i fællesskab få dem til at leve?
  • Afrunding og tak for i dag

Tilmelding

Konferencen henvender sig til alle borgere i Billund Kommune, pårørende, civilsamfundsaktører, frivillige, lokale foreninger, organisationer m.fl. Deltagerantallet er dog max 100, og tilmelding sker først-til-mølle.

Konferencen foregår tirsdag den 19. marts kl. 16.00-20.00 i Sdr. Omme Multihal. Deltagelse er gratis og inkluderer let aftensmad.

Tilmelding skal ske senest onsdag den 13. marts. Tilmeld dig her.

Kontakter

Billeder

Borgere i Billund Kommune inviteres til konference den 19. marts kl. 16. i Sdr. Omme Multicenter.
Borgere i Billund Kommune inviteres til konference den 19. marts kl. 16. i Sdr. Omme Multicenter.
Download
Kvinde anrettet solsikker i en vase.
Konferencen byder på et fagligt oplæg og workshops, hvor deltagerne sammen skal bringe deres idéer til konkrete løsninger i spil.
Download

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Elever fra 8. klasse afprøver SOSU-faget på plejehjem19.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Billund Kommunes 8. klasses elever får under et brobygningsforløb mulighed for at afprøve en ungdomsuddannelse, som de gerne vil vide lidt mere om. I alt 46 elever valgte i år at stifte bekendtskab med Social- og Sundhedsuddannelsen, hvor de foruden et besøg på skolen også var i praktik på en af kommunens institutioner. Og ifølge lederen af Fynsgade Plejehjem var det en fornøjelse, da de fik besøg af to nysgerrige elever.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye