Det Kongelige Teater

De knuste hjerters opera

Del

Den Jyske Opera gæster Det Kongelige Teater med Massenets hjerteskærende opera Werther iscenesat af Den Jyske Operas afgående chef Philipp Kochheim.

Philipp Kochheim runder sin tid som operachef på Den Jyske Opera af med iscenesættelsen af Jules Massenets lidenskabelige opera Werther om kærlighed og knuste hjerter.

Operaen bygger på Goethes kultroman, der satte gang i en ekstrem idoldyrkelse og udløste en selvmordsbølge blandt unge mænd i datidens Europa. Fortællingen om Werther, der går til grunde på grund af ulykkelig kærlighed, udviklede sig til en mani blandt unge i Europa – og den inspirerede Massenet til at skrive sin rørende opera om ulykkelig kærlighed og skæbnesvangre valg.

Werther er fortællingen om den følsomme og passionerede Werther, der forelsker sig dybt og ulykkeligt i Charlotte, som gifter sig fornuftigt med den bedsteborgerlige Albert. Knust af kærlighed tager Werther sit eget liv og dør i armene på Charlotte, der til sidst erkender sine følelser for ham, og når frem til ham i hans sidste stund. Sideløbende med denne ulykkelige handling oplever Charlottes unge søster Sophie sit livs første forelskelse – og afvisning.

”Goethe skriver så poetisk og bruger sproget så smukt, og Massenet formår at transformere denne sproglige genistreg til musik,” siger Philipp Kochheim om operaen, der i sin form er meget enkel. ”Her er kun fire mennesker og intet andet. Det er kærlighed, had, jalousi, desperation og håb – alt sammen så rent og fokuseret fortalt som i ingen anden opera i historien. Jeg glæder mig over at sætte et punktum for min tid på Den Jyske Opera ved at iscenesætte min absolutte yndlingsopera”.

Den eviggyldige og til alle tider relevante opera bliver dirigeret af Den Jyske Operas musikchef Christopher Lichtenstein i spidsen for Copenhagen Phil, og scenograf og kostumedesigner Barbara Bloch har skabt det stilrene, visuelle univers.

Titelrollen synges som Werther synges alternerende af Angelos Samartzis og Zurab Zurabishvili, og Na’ama Goldman og Marie Seidler deles om rollen som Charlotte. De øvrige medvirkende er Anton Eriksson, Christian Oldenburg, Silvia Micu og Eva Zalenga i rollerne som Albert og Sophie.

Werther | Gæstespil Gamle Scene | 4/3 og 5/3 2024
Læs mere HER
Se video, forestillingsfotos med mere på Den Jyske Operas hjemmeside.

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye