NRGi

Ny undersøgelse: Danskerne forventer stabile energipriser i 2024

Del

Danskerne forventer ikke markante prisstigninger på energi i 2024, viser en ny undersøgelse. Men selvom energikrisen toppede i 2022, er der fortsat god grund til at holde forbruget lavt, lyder det fra ekspert. 

Der venter ingen større energikrise lige om hjørnet. Sådan lyder spådommen i hvert fald fra flertallet af danske boligejere, når man beder dem kigge i krystalkuglen og give deres bud på, hvordan energipriserne udvikler sig i 2024.

Således svarer flertallet, 43 procent, at de tror, energipriserne vil forblive stabile, 39 procent tror, at priserne vil stige en smule, mens kun 6 procent gætter på betydelige prisstigninger. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analysevirksomheden Exometric, der er en del af NRGi-koncernen.

Det er svært at spå om prisernes udvikling, men ifølge en ekspert kan det – uanset prisudviklingen – godt betale sig for danskerne at holde fast i de gode sparevaner fra især 2022, hvor energikrisen var på sit højeste.

”Da energipriserne toppede, kom der helt naturligt et stort fokus på at spare på strømmen og varmen, men det fokus er forsvundet lidt igen efter, at priserne har stabiliseret sig. Spareiveren kan dog godt betale sig, da der over tid kan være mange penge at hente i husholdningsbudgettet. Derfor håber jeg, at danskerne også vil huske på de gode sparevaner i 2024,” siger energikonsulent hos NRGi Bo Halm Andersen.

Sparevaner gavner andet end pengepungen

Det er dog ikke kun en lavere el- og varmeregning, som danskerne kan se frem til, hvis de sænker forbruget. Besparelserne kommer nemlig også klimaet og elnettet til gode.

”Ved at flytte sit forbrug og bruge strømmen, når den er billigst, er der ikke blot penge at hente; man aflaster også elnettet, hvilket i sidste ende betyder lavere omkostninger til udbygning og renovering af elnettet. Og så må vi ikke glemme, at den billigste og grønneste strøm stadigvæk er den, du ikke bruger,” siger Bo Halm Andersen.

Foruden de mest udbredte spareråd såsom at sænke temperaturen i sin bolig, slukke lyset, når man forlader et rum og spare på vandforbruget, kan det for mange være en god investering at energiforbedre boligen.

”Udskiftning af gamle vinduer eller installation af en varmepumpe kan over tid føre til energibesparelser, der for alvor kan mærkes og samtidig være med til at sænke boligens CO2-udledning. Det er også værd at tage med, at både små og store energiforbedringer bidrager til en sundere og mere komfortabel bolig, der i sidste ende øger boligens værdi,” siger Bo Halm Andersen. 

 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.102 villa- og rækkehusejere i oktober-december 2023. Respondenternes geografiske tilknytning er fordelt ud over landets 98 kommuner.

 

Tror du, at energipriserne vil stige, falde eller forblive stabile i 2024 sammenlignet med energipriserne i 2023?

Stige betydeligt

6 %

Stige en smule

39 %

Forblive stabile

43 %

Falde en smule

11 %

Falde betydeligt

1 %

Kontakter

Om NRGi

NRGi er en landsdækkende energi- og rådgivningskoncern. Vi er også et forbrugerejet andelsselskab, der er ejet af 235.000 andelshavere, og består af 1.650 kompetente og engagerede medarbejdere, som med både hænder og viden bidrager til et grønnere og et mere velfungerende Danmark - på kort og på lang sigt. 

Følg pressemeddelelser fra NRGi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra NRGi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye