Copenhagen Capacity

Saneringsforslag vil svække Danmark i den internationale konkurrence om virksomheder og arbejdskraft

Del

Udenlandske virksomheder kommer ikke af sig selv. Copenhagen Capacity skaber jobs, øger Danmarks BNP og udvider arbejdsstyrken. En lukning vil svække både hovedstaden og hele Danmark

Ekspertgruppen for fremtidens erhvervsstøtte har i dag leveret sine anbefalinger til regeringen og heri foreslås en sanering af Copenhagen Capacitys bevilling på finansloven. Resultaterne af organisationens arbejde taler dog sit helt eget tydelige sprog om, at der leveres stor værdi for pengene.

Copenhagen Capacitys indsats for at tiltrække og fastholde internationale virksomheder, investeringer og arbejdskraft i Østdanmark skabte i 2023 øget BNP for 7 mia. kr. og øgede skatteindtægter for 2,6 mia. kr. gennem 5.400 jobs med afledte effekter. Dermed bidrager indsatsen direkte til øget beskæftigelse i Danmark, og bevillingen på finansloven på 11,5 mio. kr. i 2024 skaber enorm værdi. De markante resultater skabes gennem tætte relationer til virksomhederne og hele økosystemet og en vis armslængde til det politiske system, hvilket øger både fleksibilitet og effektivitet.

Uagtet Danmarks styrker, så er vi i en hård, tiltagende konkurrence med især europæiske metropolregioner som Stockholm, Amsterdam, Helsinki, Berlin og Hamburg. Hovedstaden er uden tvivl Danmarks stærkeste trækplaster, idet tre ud af fire internationale investeringer etablerer sig i hovedstadsområdet. Disse investeringer ville formentlig aldrig været gået til et andet sted i Danmark, men i stedet til andre udenlandske metropoler i det nordlige Europa. Samme billede gør sig gældende for højt kvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Resultaterne viser med al tydelighed, hvordan Copenhagen Capacitys arbejde gør en enorm forskel for Danmark og de danske virksomheder.

For at Danmark skal klare sig i den internationale konkurrence, er man nødt til at øge indsatsen for vækst og udvikling, for ikke at tabe investeringer til konkurrerende lande, og risikere at talenter flytter andre steder hen. De konkurrerende byer i Europa har alle stærke indsatser for at tiltrække virksomheder, investeringer og arbejdskraft. Det er derfor afgørende for Danmark, at vi fastholder indsatsen i den nuværende situation, hvor vi skal sikre øget økonomisk aktivitet og et øget internationalt samarbejde om at sikre løsninger på klimakrise, tiltagende sundhedsudfordringer og sikre forsvarlig brug af digitale teknologier.

- Enhver med interesse i at Danmark skal være et konkurrencedygtigt land bør bakke op om en særlig hovedstadsindsats for tiltrækning af investeringer og arbejdskraft, udtaler Copenhagens Capacity direktør, Asbjørn Overgaard. Det er her størstedelen af de internationale investeringer og internationale talenter søger hen. Men det er også her potentialet er størst – både for yderligere tiltrækning og for at miste det vundne terræn. Hovedstaden konkurrerer ikke med resten af Danmark, men på Danmarks vegne med andre udenlandske metropoler.

Når udenlandske virksomheder slår sig ned i fx Danmark, er det ikke blot godt virksomhederne selv. Når der kommer udenlandske virksomheder hertil, hæver det produktiviteten i de danske virksomheder på sigt. Det skyldes bl.a., at ny viden, nye forretningsmodeller og kompetencer spredes til resten af erhvervslivet. Udenlandske virksomheder er med til at spille danske virksomheder bedre – og hele Danmark bliver rigere. 

Kontakter

Om Copenhagen Capacity

Copenhagen Capacity tiltrækker internationale virksomheder og investeringer til Østdanmark og talenter til dansk erhvervsliv. Målet er i endnu højere grad at gøre metropolregionen til en løftestang for hele Danmarks bæredygtige vækst. Vores arbejde udføres ved at udvikle og markedsføre regionens styrkepositioner i tæt samarbejde med relevante aktører og virksomheder. Copenhagen Capacity er en not for-profit erhvervsdrivende fond, der er finansieret af såvel offentlige aktører som private fonde og virksomheder.

Følg pressemeddelelser fra Copenhagen Capacity

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Copenhagen Capacity

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye