Danmarks Idrætsforbund og DGI

Få overblikket: Her løber de kongelige ved Royal Run

Del

Det bliver et helt særligt Royal Run ’24, der finder sted 2. pinsedag i fem byer på tværs af landet. H.M. Kongen skyder årets motionsfest i gang i Fredericia, mens H.K.H. Kronprinsen for første gang i Royal Runs historie tager ud i landet for at besøge én af værtsbyerne og løbe med.

H.M. Kongen til Royal Run '23 i Herning.
H.M. Kongen til Royal Run '23 i Herning. Lars Horn/Royal Run.

For sjette gang trækker Hans Majestæt i løbetøjet, når han endnu en gang står i spidsen for Royal Run, der i år har slået deltagerrekord med 95.000 solgte startnumre. Kongen begynder løbefesten i Fredericia og fortsætter efterfølgende i Aarhus og København/Frederiksberg.

I Fredericia, der for første gang er værtsby, er glæden stor over, at Royal Run begynder i den jyske fæstningsby.

”Vi glæder os helt utroligt meget til, at H.M. Kongen åbner løbet her hos os i den kongeligt anlagte by, Fredericia. Vi er godt i gang med planlægningen, og vi kan love en motionsfest ud over det sædvanlige,” siger Steen Wrist (A), der er borgmester i Fredericia Kommune.

H.M. Dronningen deltager også i Royal Run, når hun stiller til start i Kalundborg. 

H.K.H Kronprinsen kommer til Nordjylland
Hele Kongefamilien har siden begyndelsen i 2018 vist stort engagement i Royal Run, men for første gang tager Kronprinsen større del i Royal Run, når han tager til Brønderslev og løber i selskab med de 9.000 tilmeldte deltagere i det nordjyske. Dét er noget, der vækker stor begejstring i byen:

”Det er virkelig stort for os, at Kronprinsen kommer til Brønderslev for at deltage i Royal Run. Vi lover, at vi nok skal lægge os i selen for at give ham en god oplevelse på sin første tur ud i landet på denne måde,” siger borgmester i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard (V).

De kongeliges deltagelse i Royal Run kommer til at foregå således:

 • H.M. Kongen sætter Royal Run i gang i Fredericia
 • H.K.H. Kronprinsen deltager i Royal Run i Brønderslev
 • H.M. Kongen deltager i Royal Run i Aarhus
 • H.M. Dronningen deltager i Royal Run i Kalundborg
 • H.M. Kongen deltager i Royal Run i København/Frederiksberg

Hos arrangørerne bag Royal Run er det naturligvis en stor fornøjelse at kunne afsløre, hvordan de kongelige kommer til at deltage i Royal Run:

”Vi sætter som altid stor pris på Kongeparrets engagement i Royal Run, men det, at vi nu også får selskab af Kronprinsen på en ny måde, bliver noget helt særligt. Vi har jo heldigvis haft fornøjelsen af Kronprinsens deltagelse i København tidligere, men det, at han nu vælger at tage til Brønderslev, sætter vi stor pris på,” siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund og med i Royal Runs styregruppe.

Administrerende direktør i DGI, Jens Otto Størup, der ligeledes sidder i Royal Runs styregruppe tilføjer:

”Kongeparrets, og nu også Kronprinsens, deltagelse har stor betydning for os og for vores værtsbyer. Det er netop deres deltagelse, der er med til at gøre Royal Run særlig,” slutter han. 

Om Royal Run

 • Royal Run fandt sted første gang i 2018 i anledning af H.M. Kongens 50-års fødselsdag.
 • H.M. Dronningen samt Kongeparrets fire børn har siden begyndelsen taget stor del i Royal Run, men det er første gang, at Kronprinsen tager ud i landet og deltager i én af værtsbyerne.
 • Royal Run ‘24 bliver med det det højeste antal deltagere nogensinde. Samtidig har 30 procent af de tilmeldte aldrig deltaget i et motionsløb før.
 • 40 procent af de tilmeldte har ved tilmelding angivet, at de har deltaget i Royal Run før.
 • Igen i år opnår Royal Run deltagerrekord med 95.000 tilmeldte i de fem værtsbyer, Brønderslev, Aarhus, Fredericia, Kalundborg og København/Frederiksberg.
 • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Nøgleord

Kontakter

Jens Otto Størup, administrerende direktør i DGI: 53 73 33 00
Morten Mølholm Hansen, administrende direktør i DIF: 21 66 37 74

Steen Wrist, borgmester i Fredericia Kommune, via kommunikationsrådgiver Trine Taub-Fisker: 22 85 18 50
Mikael Klitgaard, borgmester i Brønderslev Kommune, via kommunikationsansvarlig Mette Krogh: 61 13 16 84

Billeder

H.M. Kongen til Royal Run '23 i Herning.
H.M. Kongen til Royal Run '23 i Herning.
Download
H.M. Dronningen til Royal Run '23 i Nyborg.
H.M. Dronningen til Royal Run '23 i Nyborg.
Download
H.K.H. Kronprinsen løber Royal Run '23 i København.
H.K.H. Kronprinsen løber Royal Run '23 i København.
Download

Idræt og motion bidrager positivt til vores sundhed og trivsel, og derfor skal Danmark være verdens mest aktive nation. Det er visionen i den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie, som er indgået mellem Danmarks Idrætsforbund og DGI med støtte fra Nordea-fonden og TrygFonden. Foreløbigt er der indgået aftaler med 25 såkaldte visionskommuner, og mange konkrete initiativer er sat i søen inden for en lang række idrætsgrene.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund og DGI

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund og DGI

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye