Bornholmslinjen ramte priserne i 2023

Del

Prisen for busser har drillet, men ellers ramte Bornholmslinjen i 2023 stort set de fastsatte gennemsnitspriser for færgedriften. Det viser en ny opgørelse, som netop er blevet præsenteret for Transportministeriet.

I 2023 har Bornholmslinjen stort set ramt de fastsatte gennemsnitspriser for færgedriften - kun prisen for busser har drillet lidt.
I 2023 har Bornholmslinjen stort set ramt de fastsatte gennemsnitspriser for færgedriften - kun prisen for busser har drillet lidt.

Bornholmslinjen har netop færdiggjort opgørelsen over gennemsnitspriserne for færgeåret 2023. Det blev et år, hvor arbejdet med at ramme gennemsnittet gik ganske godt. Den samlede opgørelse over gennemsnitspriser viser, at der i alt er blevet opkrævet små 358.000 kroner for meget – og her var det særligt en enkelt billetkategori, som står bag skævheden.

”Priserne på busser fra Ystad har drillet lidt. Priserne bliver lagt fast ved sejlplanens udgivelse, og derfor er det svært at justere, hvis der f.eks. sælges flere dyre billetter i højsæsonen end forventet”, forklarer Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Skævheden i buspriserne udgør næsten 300.000 kroner af overskridelsen i 2023 – og det svarer til små 73 kroner for meget opkrævet pr. billet. Som altid reguleres overskridelser af den kontraktfastsatte gennemsnitspris sådan, at billetkategorier, hvor der er opkrævet for meget i 2023, får beløbet godskrevet som rabat i priserne for 2025.

Billetkategorier, hvor der er blevet opkrævet for lidt i 2023, reguleres ikke.

Årets opgørelse er netop blevet afleveret til Transportministeriet. Den viser, at Bornholmslinjen er blevet klart bedre til at ramme priserne i kontrakten. I 2022 lå overskridelserne lige under 1,1 millioner kroner.  

Kontakter

Om Molslinjen

Molslinjen er Danmarks største indenrigs færgeselskab. Med en flåde på 15 skibe driver selskabet i alt ni ruter fordelt på Alslinjen, Bornholmslinjen, Fanølinjen, Langelandslinjen, Molslinjen og Samsølinjen. I 2023 overtog Molslinjen det Helsingborgbaserede rederi, ForSea med ruten mellem Helsingør og Helsingborg. Tilsammen har færgerne mere end 15 millioner gæster årligt. Ruterne Aarhus – Odden, Ebeltoft – Odden og Rønne – Ystad betjenes af nogle af verdens største katamaran-færger, og det gør Molslinjen til et af verdens største hurtigfærge-rederier. I samarbejde med Herning Turist driver Molslinjen busruten Kombardo Expressen. Den kører direkte til København fra Aarhus, Randers, Aalborg, Viborg, Herning, Silkeborg og Rønne samt en række andre jyske byer.

Molslinjen beskæftiger i dag mere end 1800 medarbejdere. Mere info: www.molslinjen.dk

CSR: Molslinjen Commitment / Molslinjen Code of Conduct for Business Relationships.

Følg pressemeddelelser fra Molslinjen A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Molslinjen A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye