Kristendemokraterne

Respekt for selvbestemmelse: Nej til automatisk organdonorregistrering

Del

KristenDemokraterne står fast i vores respekt for individets selvbestemmelse og de pårørendes rolle i den yderst vanskelige tid, som organdonationsbeslutninger ofte indtræffer i. I lyset af regeringens nye forslag om automatisk organdonorregistrering for alle voksne, ønsker vi at udtrykke vores bekymring og modstand. Vores politik på området for organdonation er funderet i en dyb respekt for individets ret til selv at bestemme over egen krop og organer. Vi mener, at et system, der automatisk registrerer alle som organdonorer, medmindre de aktivt fravælger det, underminerer denne grundlæggende ret.

Medlem af psykiatri- og sundhedsudvalget, Britta Kristensen
Medlem af psykiatri- og sundhedsudvalget, Britta Kristensen KristenDemokraterne Kan anvendes uden restriktioner

Britta Kristensen, medlem af psykiatri- og sundhedsudvalget, udtaler: "Vi anerkender organdonations vigtige rolle i at redde liv, men det er essentielt, at individets autonomi respekteres. Statens opgave er ikke at eje vores kroppe eller beslutte over vores organer. Vi opfordrer til, at beslutninger om organdonation forbliver personlige og informerede, understøttet af dialog og respekt for de pårørendes ønsker."

For at styrke bevidstheden og fremme en åben dialog om organdonation, foreslår KristenDemokraterne initiativer, der opfordrer borgere til at tage stilling til organdonation i forbindelse med erhvervelse eller fornyelse af kørekort, og når de når myndighedsalderen. Vi lægger stor vægt på, at de pårørende er informeret og har mulighed for at udtrykke deres vilje i disse svære situationer, hvilket inkluderer retten til at nedlægge veto mod organdonation, selv hvis den afdøde er registreret som donor.

Vores tilgang til organdonation er præget af respekt for menneskelivets værdighed og en anerkendelse af, at afgørelser om organdonation falder på et tidspunkt, hvor familier står overfor tab og sorg. Det er vigtigt, at procedurer for organdonation ikke forstyrrer den naturlige sorgproces.

KristenDemokraterne står for en politik, der beskytter individets ret til selvbestemmelse og sikrer, at de pårørendes stemme høres og respekteres. Vi vil fortsat arbejde for et samfund, hvor ethvert individ behandles med værdighed og respekt, også i spørgsmål om livets afslutning.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Organdonation er et emne som skal behandles med omsorg.
Organdonation er et emne som skal behandles med omsorg.
Download

Links

Om Kristendemokraterne

Kristendemokraterne i Danmark er et borgerligt parti, som fokuserer på samfundet gennem familien. Vi har et stort hjerte for naturen, miljøet, klimaet, de mest sårbare i samfundet og mener, at Danmark skal være et positivt bidrag til de svageste - også udenfor vores grænser. Vi bliver kaldt social-konservative og røde-borgerlige, men vi er baseret på en stærk og helt egen kristendemokratisk ideologi. Vi er medlemmer af EPP, som er den største gruppe i Europa-parlamentet.

Følg pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

KristenDemokraterne: Gratis prævention og forbedret seksualrådgivning til unge4.2.2024 05:30:00 CET | Pressemeddelelse

I næste uge er det Uge Sex 2024 – KristenDemokraterne er klar med et udspil til en ændret seksualvejledning og tilbud om gratis prævention til landets unge. I dag er tilbuddet om seksualvejledning til de unge forankret hos klasselæreren i de unges folkeskole. Det er en udmærket løsning, og bl.a. Sex & Samfund har en udmærket hjemmeside www.underviserportal.dk hvor folkeskolelærere og forældre kan søge inspiration til samtalen med de unge omkring, hvordan de skal håndtere hele indgangen til et aktivt sexliv. Det kan bare ikke stå alene.

Dansk fregat i krig og manglende forsvarsinvesteringer1.2.2024 09:14:38 CET | Pressemeddelelse

Mandag den 29. januar, sendte Danmark en af vores moderne fregatter, Iver Huitfeldt, til Rødehavet for at beskytte skibene dernede, da skibstrafikken ved det sydlige smalle Bab el-Mandeb-stræde er kommet under kraftig beskydning gennem de sidste par måneder af Houthierne, der befinder sig i Yemen. Med en besætning på i alt 175 personer, er Danmark ganske enkelt gået i krig i et af verdens brændpunkter, hvilket forpligter.

Nye – gamle toner for ældreområdet31.1.2024 09:33:54 CET | Pressemeddelelse

KristenDemokraterne hilser den netop lancerede ældrereform velkommen. ”Der er ikke så meget nyt”, udtaler Ældreordfører i KristenDemokraterne, Britta Kristensen: ”Jeg har arbejdet 31 år som hjemmesygeplejerske og visitator, og har på nært hold oplevet, at det fungerer bedst når hjælpen udføres af kendte medarbejdere i samarbejde med borgeren. Det nye ligger i, at man fra regeringens side ønsker at give styringen tilbage til dem, der er tæt på, og vise tillid”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye