Det Kongelige Teater

Tre store koreografer i enestående forestilling

Del

Den Kongelige Ballet præsenterer et helt nyt program under titlen Giant Steps. Publikum kan forvente en uforglemmelig aften, når ballet-klassikerne Serenade og Etudes vises sammen med urpremieren på Sibelius' 4. symfoni af Jorma Elo, hvor lysdesigneren Mikki Kunttu sætter scenen i flammer og skaber en magisk atmosfære.

George Balanchine, den mest berømte amerikanske balletkoreograf, åbner aftenens forestilling med sit dybt bevægende værk Serenade. Det ikoniske stykke blev skabt i 1935, men hans hyldest til den kvindelige danser er akkurat lige så rørende i dag. 

Dernæst byder aftenen på en urpremiere, når den talentfulde finske koreograf Jorma Elo tager publikum med på en eksplosiv rejse gennem hans tolkning af landsmanden Sibelius' 4. symfoni. Elo, kendt for sit unikke trinsprog og intense tempo, vil blive understøttet af en tredje finne, nemlig Mikki Kunttus enestående lysdesign, der skaber et visuelt spektakel i et værk, der er koreograferet og skabt netop til Den Kongelige Ballet. 

Aftenen kulminerer med Harald Landers tidløse mesterværk, Etudes. Lander var balletmester for Den Kongelige Ballet fra 1932-1951 og eminent til at fremhæve den rene, klassiske dans. Etudes er bygget op over en klassisk ballettræningstime og begynder med de fem positioner for at ende i en flyvende finale.

Giant Steps er ikke bare en forestilling. Det er en magisk fusion af lys, bevægelse og musik, skabt af nogle af balletverdenens største navne. 

Spilleperiode: Den 2. marts - 20. marts 2024. 

Serenade
Koreografi: George Balanchine
Musik: Pjotr Tjajkovskij
Kostumedesign: Karinska
Lysdesign: Ronald Bates

Sibelius’ 4. symfoni
Koreografi: Jorma Elo
Musik: Jean Sibelius
Scenografi og kostumedesign: Jorma Elo
Lysdesign: Mikki Kunttu
Kunstnerisk rådgiver for koreografen: Nancy Euverink

Etudes
Koreografi: Harald Lander
Musik: Knudåge Riisager
Kostumedesign: Lise Lander og Rikke Korfix
Kunstnerisk inspirator: Lise Lander

Musikken diregeres af Matthew Rowe, og alle tre balletter danses af Den Kongelige Ballet. Se forestillingssiden for specifikke rollelister. 

Kontakter

Billeder

Giant Steps foto: Costin Radu
Giant Steps foto: Costin Radu
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye