Professor Pernille Tanggaard Andersen er udpeget til ny campusleder for SDU Esbjerg
- Jeg ser frem til at videreføre samarbejdet internt på tværs af SDU Esbjerg og eksternt til erhvervslivet, UC syd, Esbjerg og Grindsted Sygehus og andre lokale aktører. Og så står SDU Esbjerg stærkt med flere nye uddannelser, og jeg tror, der er muligheder for et endnu tættere samarbejde med det omkringliggende samfund

Campusledelsen ved SDU Esbjerg består i øvrigt af professor Per Andersen, Juridisk Institut, viceinstitutleder Malene Damstedt, Institut for Erhverv og Bæredygtighed, professor Egon Noe, Center for Landdistriktsforskning ved Institut for Statskundskab, afdelingsleder Birgit Jahn, Studieservice, virksomhedskonsulent Lars Vad, SDU RIO og campuskoordinator Sara Christine Nielsen, SDU-Kommunikation samt campusdekan Ole Skøtt, som også er dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.
Pernille Tanggaard har været viceinstitutleder på Institut for Sundhedstjenesteforskning i et par år, og hun er professor og forskningsleder for Sundhedsfremme ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Institut for Sundhedstjenesteforskning, Syddansk Universitet. Hun er fhv. lektor sammesteds, adjunkt ved center for arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet og ph.d. fra København og Aalborg Universitet under det nationale forskningsprogram GEP (Gender, Empowerment and Politics).
Dekan Ole Skøtt er meget tilfreds med, at Pernille Tanggaard Andersen har taget lederrollen på sig:
- Pernille er den helt rette til at tage campuslederrollen på sig. Hun er dygtig, venlig og vellidt, og så har hun et meget stort kendskab til SDU i Esbjerg og til de forskellige uddannelses- og forskningsområder, som udgør SDU Esbjerg. Og hun har det brede netværk både lokalt, nationalt og internationalt, som vil være med til at sætte Esbjerg og SDU i Esbjerg på landkortet.
Pernille Tanggaard Andersen har været ansat på SDU siden 2005, og hendes forskning omhandler ulighed i sundhed, borgere i udsatte positioner, tværsektorielt samarbejde og sundhedssociologi.
En særlig interesse har været at bedrive praksis-nær forskning og etablere partnerskaber mellem kommuner, hospitaler, regioner, virksomheder og lokale aktører i civilsamfundet.
Tanggaard Andersen er medlem af programkomitéen for ulighed i sundhed under Behandlingsrådet, sidder i Bestyrelsen for Center for Selvmordsforskning i DK, Medlem af det internationale forskningsudvalg for Folkesundhedsvidenskab i Europa (EPH) og ekspertgruppen bag Sygdomsbyrde- rapporterne, der netop er udgivet i regi af Sundhedsstyrelsen. Siden 2015 har Pernille Tanggaard Andersen siddet i campusrådet og siden 2023 i campusledelsen for SDU, campus Esbjerg.
Kontakter
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Fra megafabrikker til minianlæg: Dansk opfindelse gør grøn ammoniak mulig26.3.2025 12:49:28 CET | Pressemeddelelse
Produktionen af ammoniak til kunstgødning er en af verdens helt store klimasyndere. Den står for omkring 1,3 % af den samlede globale CO₂-udledning – svarende til cirka 500 millioner ton årligt. Det er næsten på niveau med den samlede luftfartsindustri og over dobbelt så meget som de årlige udledninger fra alle nordiske lande tilsammen.
Danske forskere: Fire ud af fem nybyggerier skal stoppes24.3.2025 08:10:31 CET | Pressemeddelelse
Et nyt studie fra forskere på DTU, SDU og AAU viser, at biobaserede byggematerialer ikke er nok til at gøre byggebranchen bæredygtig. Der skal bygges markant mindre.
Danske forskere med til at sætte verdensrekord: Solcellevinduer kan gøre fremtidens bygninger til kraftværker20.3.2025 10:20:13 CET | Pressemeddelelse
Et internationalt forskningsprojekt med deltagelse fra Syddansk Universitet har udviklet gennemsigtige solceller med rekordbrydende effektivitet. De nye vinduer kan både lukke lys ind og producere strøm – en teknologi der kan forandre bygninger i byer verden over.
AI giver røntgensyn: Nu kan vi se, hvad vores bygninger er lavet af – og det kan hjælpe klimaet18.3.2025 11:13:59 CET | Pressemeddelelse
Forskere fra Syddansk Universitet og Peking University har udviklet en ny AI-teknologi, der kan kortlægge byggematerialer i stor skala. Det er vigtigt i forhold til både byplanlægning, bæredygtigt byggeri og CO₂-reduktion.
Stigende interesse for SDU’s uddannelser via kvote 217.3.2025 11:25:07 CET | Pressemeddelelse
Tallene for årets søgning til de videregående uddannelser via kvote 2 er blevet offentliggjort. På Syddansk Universitet ses en stigning i antallet af ansøgere for tredje år i træk.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum