Professor Pernille Tanggaard Andersen er udpeget til ny campusleder for SDU Esbjerg
- Jeg ser frem til at videreføre samarbejdet internt på tværs af SDU Esbjerg og eksternt til erhvervslivet, UC syd, Esbjerg og Grindsted Sygehus og andre lokale aktører. Og så står SDU Esbjerg stærkt med flere nye uddannelser, og jeg tror, der er muligheder for et endnu tættere samarbejde med det omkringliggende samfund
Campusledelsen ved SDU Esbjerg består i øvrigt af professor Per Andersen, Juridisk Institut, viceinstitutleder Malene Damstedt, Institut for Erhverv og Bæredygtighed, professor Egon Noe, Center for Landdistriktsforskning ved Institut for Statskundskab, afdelingsleder Birgit Jahn, Studieservice, virksomhedskonsulent Lars Vad, SDU RIO og campuskoordinator Sara Christine Nielsen, SDU-Kommunikation samt campusdekan Ole Skøtt, som også er dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.
Pernille Tanggaard har været viceinstitutleder på Institut for Sundhedstjenesteforskning i et par år, og hun er professor og forskningsleder for Sundhedsfremme ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Institut for Sundhedstjenesteforskning, Syddansk Universitet. Hun er fhv. lektor sammesteds, adjunkt ved center for arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet og ph.d. fra København og Aalborg Universitet under det nationale forskningsprogram GEP (Gender, Empowerment and Politics).
Dekan Ole Skøtt er meget tilfreds med, at Pernille Tanggaard Andersen har taget lederrollen på sig:
- Pernille er den helt rette til at tage campuslederrollen på sig. Hun er dygtig, venlig og vellidt, og så har hun et meget stort kendskab til SDU i Esbjerg og til de forskellige uddannelses- og forskningsområder, som udgør SDU Esbjerg. Og hun har det brede netværk både lokalt, nationalt og internationalt, som vil være med til at sætte Esbjerg og SDU i Esbjerg på landkortet.
Pernille Tanggaard Andersen har været ansat på SDU siden 2005, og hendes forskning omhandler ulighed i sundhed, borgere i udsatte positioner, tværsektorielt samarbejde og sundhedssociologi.
En særlig interesse har været at bedrive praksis-nær forskning og etablere partnerskaber mellem kommuner, hospitaler, regioner, virksomheder og lokale aktører i civilsamfundet.
Tanggaard Andersen er medlem af programkomitéen for ulighed i sundhed under Behandlingsrådet, sidder i Bestyrelsen for Center for Selvmordsforskning i DK, Medlem af det internationale forskningsudvalg for Folkesundhedsvidenskab i Europa (EPH) og ekspertgruppen bag Sygdomsbyrde- rapporterne, der netop er udgivet i regi af Sundhedsstyrelsen. Siden 2015 har Pernille Tanggaard Andersen siddet i campusrådet og siden 2023 i campusledelsen for SDU, campus Esbjerg.
Kontakter
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Forskere kortlægger hjernens selvhelbredende evner efter slagtilfælde24.1.2025 10:41:09 CET | Pressemeddelelse
Hjernen forsøger at reparere skader efter et slagtilfælde ved hjælp af sine egne reparationsceller, der fungerer som små håndværkere, men deres arbejde hæmmes ofte af betændelse. Det viser ny forskning fra Syddansk Universitet og Milano Universitet.
Nyt nationalt ph.d.-akademi er en investering i fremtidens forskningstalenter22.1.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Syddansk Universitet (SDU) har fået en bevilling på 500 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til at etablere et nationalt ph.d.-akademi med fokus på talentudvikling og forskeruddannelse. Akademiet kommer til at ligge på SDU, og aktiviteterne er for ph.d.-studerende bredt i den danske universitetssektor.
Minoritetspatienter får oftere beroligende medicin givet med tvang21.1.2025 09:54:20 CET | Pressemeddelelse
Et nyt studie fra Syddansk Universitet viser, at sandsynligheden for at få beroligende medicin med tvang er 49% højere for patienter fra etniske minoriteter indlagt i voksenpsykiatrien, end majoriteten i befolkningen. Hvorfor ved forskerne endnu ikke.
Her scanner de børnene uden bedøvelse16.1.2025 14:35:27 CET | Pressemeddelelse
En lille brun trold ved navn Rumle er sammen med en app og et børnevenligt miljø omkring scanneren med til at gøre det muligt at MR-scanne selv små børn helt uden bedøvelse
Kan gulerødder bruges til behandling af diabetes?8.1.2025 10:07:37 CET | Pressemeddelelse
Aktuel forskning fra Syddansk Universitet viser, at gulerødder kan regulere blodsukkeret og styrke tarmfloraen – en kombination, der potentielt kan gavne personer med type 2-diabetes.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum