Topdanmark A/S

Topdanmark advarer bilister før kraftige snebyger: Vær særligt opmærksom på denne type skade

Del

Kraftige snebyger har kurs mod Danmark. Derfor bør bilister være ekstra opmærksomme i trafikken i dag, lyder det fra forsikringsselskabet Topdanmark, der giver en række råd til bilisterne.

Danmark kan blive ramt af et kraftigt snevejr fredag, og derfor bør man være opmærksom som bilist. PR-foto.
Danmark kan blive ramt af et kraftigt snevejr fredag, og derfor bør man være opmærksom som bilist. PR-foto.

Fredag ventes Danmark at blive ramt af udbredt snefald, og det får forsikringsselskabet Topdanmark til at advare danskerne om påkørsler bagfra.

Topdanmark opfordrer bilister til at være særligt opmærksomme på denne type uheld, fordi forsikringsselskabet kan konstatere, at selskabets kunder i høj grad blev ramt af påkørsler bagfra i sidste måned, hvor snevejret for alvor ramte Danmark.

”Vi kan se i vores tal, at antallet af påkørsler bagfra voksede markant i januar sammenlignet med samme periode året før. Det skyldes uden tvivl det voldsomme snevejr, og derfor opfordrer vi danskerne til at være særligt opmærksomme fredag,” siger Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark.

De våde og glatte veje resulterede i, at Topdanmarks kunder rapporterede mere end tusind påkørsler bagfra i januar i år. Det svarer til mere end en fordobling sammenlignet med januar 2023.

Det høje antal påkørsler bagfra i januar 2024 kom på et tidspunkt, hvor der faldt store mængder sne i Danmark, og det ventes der til dels også at gøre fredag.

Den samlede snemængde kan ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) komme op på 5–15 cm og i den centrale del af Jylland lokalt op til 20 cm.

Udover sne kommer vinden også til at spille en rolle i løbet af fredagen, og det kan således føles som snestormslignende tilstande i store dele af landet.

Overvej at arbejde hjemme

Skadedirektør i Topdanmark, Rasmus Ruby-Johansen, peger på, at bilisterne kan gøre flere ting selv for at undgå at komme galt afsted på vejene:

”Tag hjemmefra i god tid, så du undgår at køre afsted samtidig med alle andre, og så bør du holde afstand og køre forsigtigt. Og har man ikke vinterdæk på bilen, bør man lade bilen stå,” siger han og tilføjer:

”Det kan også være, at du har mulighed for at tage en hjemmearbejdsdag. Det kan være en fordel, for så slipper man for at skulle ud på de snefyldte veje på en af årets store rejsedage, hvor mange danskere påbegynder vinterferie.”

Nøgleord

Kontakter

Topdanmark er et af landets største forsikringsselskaber.

Vi er omkring 2.000 medarbejdere, der hjælper flere end 110.000  erhvervs- og landbrugskunder og 600.000 privatkunder i hele landet. Det har vi gjort siden 1898, hvor grundstenen til Topdanmark blev lagt.

Følg pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Topdanmark skal bidrage til danske AI-sprogmodeller: Skal styrke dansk erhvervsliv7.5.2024 06:43:42 CEST | Pressemeddelelse

Topdanmark tilslutter sig det nyoprettede Dansk Sprogmodel Konsortiet, som skal dele danske data til brug for træning af nye danske sprogmodeller. Dansk Sprogmodel Konsortiet er etableret af Alexandra Instituttet, IBM Danmark og Dansk Erhverv, og udviklingen af modellerne sker i regi af Danish Foundation Models, der er et samarbejde mellem Alexandra Instituttet og universiteter. Formålet med at udvikle danske sprogmodeller er at sikre fælles, gratis og transparente AI-baserede sprogmodeller, som både den offentlige og private sektor i Danmark kan gøre brug af. De skal til enhver tid overholde dansk og europæisk lovgivning på området, og de kan for eksempel anvendes til at løfte serviceniveauet hos danske virksomheder. ”I Topdanmark har vi en ambitiøs tilgang til kunstig intelligens, og vi ser et stort potentiale i danske sprogmodeller. Vi tror, at de kan hjælpe Topdanmark med at levere en endnu bedre kundeservice, selvom vi allerede er langt fremme, når det kommer til brugen af kunstig

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye