Røde Kors

Røde Kors åbner en af landets største genbrugsbutikker i Virum

Del

Lørdag 24. februar slår Røde Kors dørene op til en ny genbrugsbutik på hele 1150 kvm. Butikken holder til på Kongevejen og sælger både tøj, møbler, kunst og meget andet – og skal på sigt forhåbentligt blive et lokalt samlingssted

Efterspørgslen på genbrug bliver ved med at stige, og står man og mangler et sofabord, en lampe, et par jeans eller en sommerkjole størrelse 10 år, er den nye Røde Kors-genbrugsbutik i Virum et godt sted at starte jagten. Her byder de mange kvadratmeter nemlig på tøj og boligindretning, isenkram, bøger, spil og babyudstyr – meget af det så godt som nyt og ellers i virkelig god stand.

Lulu Heiberg leder den nye butik – på frivillig basis ligesom alle andre, der lægger deres arbejdskraft her – og hun håber, at genbrugsbutikken vil blive første stop, når man står og mangler et stykke tøj, et møbel eller en ting til køkkenet.

"Jeg håber, at folk vil komme herind først og tjekke, om der er noget, de kan bruge, inden de eventuelt kører videre til butikkerne i Lyngby", siger Lulu Heiberg, som regner med, at det især er møbler samt ting og udstyr til børn og babyer, der vil sælge godt.

"Vi har fået nogle helt vilde donationer på designerlamper, møbler og ting til hjemmet, alt sammen til mange tusind kroner i nypris. Det er virkelig flot. Så det tror jeg selvfølgelig, der vil være stor interesse for".

Fyrtårn i området
Butikken i Virum bliver Røde Kors-butik nr. 257, og hos organisationen mærker man tydeligt, at genbrug er vokset i popularitet de senere år. I 2022 slog Røde Kors Genbrug rekord i omsætning, og chef for Røde Kors Genbrug, Tina Donnerborg, sagde i den forbindelse, at det er tydeligt, at vi er i en tid, hvor miljøhensyn og klimabevidsthed vejer tungt, når forbrugerne skal træffe valg.

I Virum siger Lulu Heiberg:

"Vi kan i hvert fald allerede mærke interessen for butikken, for folk kommer og hiver i døren, taler om den i forskellige grupper på facebook, og vi har selv fået virkelig mange følgere på facebook på kort tid. Så det lader til, at vi har manglet en butik som denne i Virum".

På sigt har Lulu Heiberg endnu større planer for den nye genbrugsbutik. Hun håber, at hun kan samle folk til workshops, foredrag, musikquizzer og andre sociale arrangementer med Røde Kors-butikken som ramme:

"Der mangler noget i området – et samlingssted, hvor borgere kan mødes over noget socialt. Vi har god plads og en masse frivillige med forskellige kompetencer, vi kan bringe i spil. Og behovet er der. Det hører jeg igen og igen", fortæller Lulu Heiberg.

Men først skal den nye Røde Kors-butik slå dørene op til Virums nye genbrugsslaraffenland.

Det sker fra kl. 11 lørdag den 24. februar på Kongevejen 165, 2830 Virum.

Pressen er velkommen.

For mere information kontakt butiksleder Lulu Heiberg på tlf.: 3139 0003 eller på marhei@rodekors.dk

Kontakter

Røde Kors pressetelefonrodekors.dk/presse

Tlf:3529 9699

Billeder

Røde Kors åbner ny genbrugsbutik i Virum 24. februar.
Røde Kors åbner ny genbrugsbutik i Virum 24. februar.
Download

Om Røde Kors

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

Når lovgivning møder praksis - hvordan flygtninge, frivillige og sagsbehandlere navigerer mellem integration og hjemrejse13.3.2024 06:00:00 CET | Presseinvitation

Røde Kors, DRC Dansk Flygtningehjælp og Københavns Universitet holder den 18. marts konference på Christiansborg. Her præsenterer forskerne den nyeste viden om, hvordan paradigmeskiftet i dansk udlændinge- og integrationspolitik påvirker flygtninge, frivillige og sagsbehandlere. Vi spørger, hvor det stiller flygtninge og integrationen i dag, og hvordan vi styrker deres betingelser i en hverdag, der er mærket af midlertidighed og uvished.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye