Næstved Bibliotek og Borgerservice

Jagten på den perfekte vejrudsigt

Del

Meteorolog Jesper Eriksen og vejr- og klimaforsker Eigil Kaas fortæller om vejen til den perfekte vejrudsigt. Næstved Bibliotek livestreamer foredraget fra Aarhus Universitet tirsdag den 27. februar kl. 19.00-21.00.

Billede af et vejrkort med sol og vind
Alle kan tale om vejret - men der ligger megen forskning bag den perfekte vejrudsigt Foto: Aarhus Universitet

Hvordan laver meteorologerne egentlig en vejrudsigt? Og hvilke mekanismer er det, som styrer vejret og atmosfærens udvikling? Få svar på dette og meget mere, når to ”vejr-eksperter” fortæller om deres forskning og arbejde for at lave den perfekte vejrudsigt.

Hvor kommer vejret fra?

Hør om vores vejr i Danmark, Færøerne og Grønland. Hvilke mekanismer styrer vejret og atmosfærens udvikling? Få også svar på spørgsmålet ’Hvor kommer vejret fra?', når meteorologerne fortæller om vejrfænomener, som kan være opstået flere tusinde kilometer væk.

I foredraget vil du få en introduktion til meteorologernes værktøjskasse og høre om den videnskab og teknologiske udvikling, som gør, at meteorologer kan udarbejde mere og mere præcise vejrudsigter. Historisk set har meteorologens arbejde udviklet sig fra at være et håndværk til nu at blive suppleret med digitale værktøjer og supercomputere. Og hvad med fremtidens vejrudsigter: vil brug af kunstig intelligens, AI, forbedre dem?

Naturvidenskabelige foredrag i Næstved

Foredragsserien ”Offentlige foredrag i Naturvidenskab” bringer engagerede forelæsere, der holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben til hele Danmark via streaming direkte fra Aarhus Universitet. Du kan se mere om de enkelte foredrag på Aarhus Universitets hjemmeside ofn.au.dk

Foredraget om den perfekte vejrudsigt finder sted tirsdag den 27. februar kl. 19.00-21.00 på Næstved Biblioteks Lille Scene. Bestil din gratis billet på www.naesbib.dk. Foredraget vil blive streamet live fra Aarhus Universitet kl. 19.00, så kom gerne senest kl. 18.45.

Kontakter

Billeder

Billede af et vejrkort med sol og vind
Alle kan tale om vejret - men der ligger megen forskning bag den perfekte vejrudsigt
Download

Næstved Bibliotek og Borgerservice

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye