EU enige om vejen frem for grøn industri

Del

EU landede tirsdag en politisk aftale om Net Zero Industry Act (NZIA), som skal styrke EU i den skærpede globale konkurrence om produktion af grønne teknologier.

Danske og europæiske virksomheder opererer i en virkelighed med krig, klimaforandringer, globale udsving i forsyningskæder og teknologikapløb mellem USA og Kina. Den skærpede internationale konkurrence stiller nye krav til en fremsynet europæisk industripolitik, der kan fastholde vigtig, grøn industri i Europa.

På den baggrund har Rådet, Kommissionen og Europa-Parlamentet forhandlet en aftale om NZIA på plads. Forslaget skal styrke produktion af grønne nøgleteknologier i EU.

”EU er ved at tabe den globale kamp om grønne arbejdspladser, og der er ikke behov for flere skåltaler. Der er brug for, at EU kommer op i gear og arbejder proaktivt med industripolitikken frem for at rykke på bagkant af, hvad andre gør. Vi skal bruge konkrete løsninger for at få kortere sagsbehandlingstider og færre administrative byrder. Her er aftalen om NZIA et rigtigt skridt på vejen mod en fremsynet industripolitik, som gør hverdagen i en forandret verden lettere for vores virksomheder", siger erhvervsminister Morten Bødskov.

Et vigtigt formål med NZIA er at skabe hurtigere tilladelser til virksomheder, der vil producere grønne teknologier i Europa. Andre danske prioriteter har været udformningen af nye udbudsregler, som skal øge efterspørgslen på europæisk produceret teknologi og stiller nye krav om bæredygtighed, og at danske styrkepositioner som biosolutions og CO2-lagring får
gavn af forslaget.

På baggrund af aftalen vil der blive foretaget de sidste tekniske justeringer, inden EU’s medlemslande skal bekræfte aftalen på et møde næste uge.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Presseinvitation: Doorstep vedr. aftale om iværksætterpakke21.6.2024 10:45:24 CEST | Pressemeddelelse

Pressen inviteres til doorstep om aftale for dansk iværksætteri. Regeringen har indgået aftale med Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti om en iværksætterpakke. Regeringen præsenterede sit udspil tidligere i juni og har siden da forhandlet med Folketingets partier. Tid: 21. juni kl. 13:30 Sted: Erhvervsministeriets gård, Slotsholmsgade 10, 1216 København K. Tilmelding er nødvendig og skal ske til presserådgiver Kasper Kaasgaard på kakala@em.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye