Flest sild ramte kølediskene i årets første måned
Mere end fem gange så mange sild som torsk ramte kølediskene i januar måned
Mængden af sild, der blev fanget til spisefisk, af danske fartøjer lå på 2.515 tons. Dermed placerer silden sig på en førsteplads, når det kommer til, hvilken spisefisk danske fartøjer fangede flest af i januar måned.
På andenpladsen finder vi torsken, hvor der blev landet 442 tons, mens tredjepladsen indtages af hovedrollen i ’moules frites’, nemlig blåmuslingen, som landede på 356 tons.
På fjerdepladsen ligger den – i danske munde – knap så velkendte kuller med 293 tons. Nederst, på femtepladsen, finder vi til gengæld en velkendt gæst på de danske spiseborde, nemlig rødspætten, hvor der blev landet 200 tons i de danske havne.
Sammenligner vi med tallene for hele 2023, finder vi den samme fisk på førstepladsen, nemlig silden. I 2023 blev der fanget 50.695 tons sild.
Til gengæld ser det en smule anderledes ud på de resterende fire pladser. Her placerer jomfruhummeren sig nemlig i top fem i 2023, mens de resterende tre pladser er gengangere, dog med andre placeringer på listen.
Vil du vide mere? Så kan du trække dine egne tal her: https://fiskeristyrelsen.dk/fiskeristatistik
Kontakter
Pressevagten kontaktes på tlf. (sms besvares ikke)
Tlf:72 18 58 05Billeder
Om Fiskeristyrelsen
Fiskeristyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og omfatter en central del med afdelinger i både København og Sønderjylland samt en regional fiskerikontrol med lokalafdelinger flere steder i landet og tre fiskerikontrolskibe. Fiskeristyrelsen gennemfører regeringens fiskeripolitik og forestår bl.a. regel- og politikforberedelse, kontrol, myndighedsberedskab, sagsbehandling og deltagelse i internationalt samarbejde.
Følg pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen
650.000 danske juletræer har kurs mod de britiske julestuer4.12.2024 09:30:00 CET | Pressemeddelelse
Hvert år eksporterer Danmark omkring 650.000 juletræer til Storbritannien. Men før et juletræ kan sendes afsted til Storbritannien, skal træet igennem en juletræskontrol. I år har briterne udvidet kontrolkravet, så der er ekstra travlt for Landbrugs- og Fiskeristyrelsen juletræskontrollører, der udfører plantesundhedskontrol og udsteder plantesundhedscertifikat til juletræerne, før de får lov til at komme til de britiske øer.
Ny proteinrig græs-is skal give patienter på landets hospitaler kræfterne tilbage15.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Snart kan danskere med behov for ekstra næring få serveret is lavet på proteinrigt kløvergræs. Et hold af danske universitetsforskere har nemlig fundet en løsning på, hvordan man kan bruge græsset og dets proteiner til at lave ekstra næringsrige fødevarer.
Dansk projekt giver den gas: Ny metode skal øge produktionen af grøn biogas4.11.2024 15:00:00 CET | Pressemeddelelse
Et nyt dansk initiativ med SEGES og Aarhus Universitet i spidsen har modtaget 11 mio. kr. fra GUDP til et ambitiøst projekt til udvikling af en ny metode til behandling af biomasse. Det skal gøre det mere attraktivt for landbrugere at aflevere gylle til biogasproduktion.
EU-støttet projekt vil gøre tangdyrkning til en økonomisk bæredygtig forretning29.10.2024 14:30:00 CET | Pressemeddelelse
Den selvejende institution Havhøst har fået lidt over 1 mio. kroner til at undersøge, om og hvordan erhvervsmæssig tangdyrkning kan blive en god forretning.
Fiskerikontrolskibet ’Havternen’ finder mere end 60 ulovlige ål i det fynske øhav22.10.2024 15:00:00 CEST | Pressemeddelelse
På baggrund af en anmeldelse om ulovlige redskaber har Landbrugs- og Fiskeristyrelsens kontrolskib ’Havternen’ været på fiskerikontrol i det fynske farvand. Her stod ganske rigtigt 2 lokkeænder, som viste sig at afmærke 16 ulovlige ruser. Ruserne indeholdt mere end 60 ål samt en stor mængde krabber, torsk og skrubber.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum