Fiskeristyrelsen

Flest sild ramte kølediskene i årets første måned

Del

Mere end fem gange så mange sild som torsk ramte kølediskene i januar måned 

Mængden af sild, der blev fanget til spisefisk, af danske fartøjer lå på 2.515 tons. Dermed placerer silden sig på en førsteplads, når det kommer til, hvilken spisefisk danske fartøjer fangede flest af i januar måned.

På andenpladsen finder vi torsken, hvor der blev landet 442 tons, mens tredjepladsen indtages af hovedrollen i ’moules frites’, nemlig blåmuslingen, som landede på 356 tons.

På fjerdepladsen ligger den – i danske munde – knap så velkendte kuller med 293 tons. Nederst, på femtepladsen, finder vi til gengæld en velkendt gæst på de danske spiseborde, nemlig rødspætten, hvor der blev landet 200 tons i de danske havne.

Sammenligner vi med tallene for hele 2023, finder vi den samme fisk på førstepladsen, nemlig silden. I 2023 blev der fanget 50.695 tons sild.

Til gengæld ser det en smule anderledes ud på de resterende fire pladser. Her placerer jomfruhummeren sig nemlig i top fem i 2023, mens de resterende tre pladser er gengangere, dog med andre placeringer på listen.

Vil du vide mere? Så kan du trække dine egne tal her: https://fiskeristyrelsen.dk/fiskeristatistik

Kontakter

Pressevagten kontaktes på tlf. (sms besvares ikke)

Tlf:72 18 58 05

Billeder

Om Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og omfatter en central del med afdelinger i både København og Sønderjylland samt en regional fiskerikontrol med lokalafdelinger flere steder i landet og tre fiskerikontrolskibe. Fiskeristyrelsen gennemfører regeringens fiskeripolitik og forestår bl.a. regel- og politikforberedelse, kontrol, myndighedsberedskab, sagsbehandling og deltagelse i internationalt samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

Pressemeddelelse: Projektpulje på 66,9 mio.kr. skal skaffe ny viden om havets tilstand og fiskebestande1.9.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Vores havmiljø står lige nu overfor store klima- og miljømæssige forandringer, som udfordrer balancen mellem et levedygtigt hav og et bæredygtigt fiskeri. Nu åbner en ny tilskudsordning på 66,9 mio. kr. til dataindsamling og styrket viden om klimaforandringers betydning for vores havmiljø og fiskebestande samt til at afprøve metoder til mere skånsomt fiskeri og tage hånd om problemer med sæl og skarv.

I 2022 gennemførte Fiskeristyrelsen bl.a. 2.273 fartøjskontroller og 1.956 kontroller af konsumlandinger af 3.101 tons fisk, viser årets kontrolrapport5.7.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Grundlaget for gennemførte fiskerikontroller i 2022 var 49.030 landinger af fisk med en samlet mængde på 640.996 tons. I konsumfiskeriet efter demersale arter som rødspætter, torsk, sej, kuller, jomfruhummer og rejer blev der kontrolleret 3.101 tons fisk ud af en samlet mængde landinger på 57.548 tons. I industrifiskeriet, der bl.a. omfatter tobis, sperling, brisling og blåhvilling, blev der foretaget 163 kontroller af i alt 1.557 landinger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye