En seng af is

Del

Et smukt og fascinerende foto af en ung isbjørn, der er faldet i søvn på et drivende isbjerg, vandt årets publikumspris i ’Wildlife Photographer of the Year’.

Den britiske fotograf Nima Sarikhani blev vinder af årets People's Choice Award. ©Nima Sarikhani, Wildlife Photographer of the Year
Den britiske fotograf Nima Sarikhani blev vinder af årets People's Choice Award. ©Nima Sarikhani, Wildlife Photographer of the Year

Pulikumsprisen People's Choice Award i konkurrencen ’Wildlife Photographer of the Year’ er en af de mest prestigefyldte konkurrencer inden for naturfotografering. De 25 billeder, som var med i opløbet, fik et rekordstort antal stemmer fra over 75.000 foto- og naturinteresserede fra hele verden. Men det blev den britiske fotograf Nima Sarikhani, som blev årets vinder.

Efter tre dages søgen efter isbjørne i tyk tåge ud for Svalbard i Norge besluttede ekspeditionsskibet, som Nima var ombord på, at ændre kurs og sejle mod et område med mere havis. Her stødte de på to isbjørne. Lige før midnat kravlede den unge hanbjørn op på et lille isbjerg og brugte sine stærke kløer til at skære en seng ud til sig selv. Nima fangede det drømmeagtige øjeblik, hvor den unge bjørn er faldet i søvn på den drivende isflage.

Juryen skulle gennemgå næsten 50.000 billeder indsendt af naturfotografer fra 95 forskellige lande for at udvælge de 100 fotos, som er med på årets udstilling, ’Wildlife Photographer of the Year’, der kan ses på Statens Naturhistoriske Museum indtil 8. september 2024.

I december 2023 offentliggjort juryen så de 25 nominerede til årets People’s Choice Award, hvor vinderen bestemmes af publikum, som kunne afgive deres stemme på indtil 31. januar i år. Nu er vinderen så fundet. Du kan se alle de 25 fantastiske fotos i konkurrencen her

Du kan se udstillingen på Statens Naturhistoriske Museum indtil 8. september 2024

Besøg udstillingens website på wpy.dk

Det er Natural History Museum i London, som står bag både bag den årlige konkurrence og den efterfølgende udstilling, og det er 4. gang at Statens Naturhistoriske Museum viser de smukke og tankevækkende de fotos.

Besøg udstillingens britiske website

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Statens Naturhistoriske Museum - Københavns Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Statens Naturhistoriske Museum - Københavns Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye