Boligsalg på 'skattepause': Nye tal tyder på at den bliver kort

Del

Efter stille start booker boligejerne i stigende grad ejendomsmægleren til en salgsvurdering, og sælgerne er mere aktive nu end samme tid i 2023, viser nye tal

Homes mæglere laver flere salgsvurderinger og får flere nye aftaler med boligejerne, viser kædens tal fra sidste uge. Boligsælgerne er mere aktive nu end samme tid i 2023, og interessen fra hussælgerne overgår endda samme uger i 2022.
Homes mæglere laver flere salgsvurderinger og får flere nye aftaler med boligejerne, viser kædens tal fra sidste uge. Boligsælgerne er mere aktive nu end samme tid i 2023, og interessen fra hussælgerne overgår endda samme uger i 2022. Foto: Palle Skov, Home

Udbuddet af boliger til salg er faldet fra januar til februar, og det kan være et tegn på, at nogle ejere måske har set tiden an oven på nye boligskatter fra årsskiftet.

Nedgangen er nemlig større end normalt for årstiden, hvor udbuddet generelt falder, ifølge  Boligsiden.

Nye tal fra ejendomsmæglerkæden Home tyder på, at tænkepausen bliver kort.

”Året er – som forventet – startet til den lidt stille side, og især i hovedstaden. Men det er vendt til det bedre de seneste uger, ” siger Michael Dalsager, der er talsperson og senior kommunikationskonsulent i Home.

Omfanget af salgsvurderinger lavet af Homes mæglere og nye formidlingsaftaler med boligejerne er på vej op, og sælgerne er allerede mere aktive nu end samme tid i 2023, viser kædens landstal.

Mest motiverede er villa- og rækkehus-sælgerne, hvor antallet af salgsvurderinger i sidste uge både er højere end for et år siden og overstiger interessen i 2022 – også i Region Hovedstaden.

Lysten til at få en salgsvurdering af lejligheden er mindre end for husene, men den er også stigende og større end sidste år, viser Homes tal.

Sælgerbarometer: 13 % vil sælge næste halve år

Interessen for at sælge bolig er generelt intakt, viser det aktuelle sælgerbarometer ligeledes, som analysevirksomheden YouGov udarbejder hvert kvartal for Home.

Her fortæller 13 % af landets boligejere i januar-målingen, at de har planer om at sælge deres bolig i løbet af det kommende halve år.

Det svarer stort set til andelen for et år siden og også i april 2023, men det ligger under målingerne i juli og oktober sidste år, hvor det var 15 % af boligejerne, der oplyste, at de havde planer om at sælge.

Gennemsnittet for alle kvartalsmålingerne siden 2017 med svar fra næsten 29.000 boligejere er på 14 %.


Interessen for hussalg mest stabil

Interessen for et hussalg er ret stabil, mens der er en nedgang i planerne om at sælge en lejlighed siden juli, og i antallet af potentielle sommerhussælgere siden oktober.

Derfor overrasker det ikke i Home, at det er udbuddet af lejligheder, der er faldet mest fra januar til februar.

”I månederne op til årsskiftet har mange fremrykket planerne om at købe eller sælge lejlighed for at få en eventuel skatterabat med i salget. Det giver en naturlig afmatning nu, hvor især lejlighedsmarkedet skal finde en ny balance med generelt højere boligskatter, men hvor et rentefald over de seneste måneder har givet luft i budgettet, ” siger Michael Dalsager.

Antallet af fremvisninger og handler gik ned fra december til januar, viser det nyeste Boligbrief fra Home og Danske Bank, men der er stor fremgang sammenlignet med januar 2023.

Kontakter

Michael DalsagerTalsperson - senior kommunikationskonsulent - presseservice & analyse

Tlf:2043 3614mida@home.dk

Billeder

Om home

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

  • home er en af landets mest kendte ejendomsmæglerkæder
  • home blev stiftet den 1. august 1989
  • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
  • home har ca. 850 ansatte
  • home er en franchise-kæde
  • home har ca. 120 franchisetagere
  • home har 185 home-butikker fordelt over hele landet**
  • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
  • home har særligt uddannede køberrådgivere
  • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.


Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking.
** medio 2022.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye