Cepos

CEPOS: EU-kommissionen misser mulighed for at gøre den grønne omstilling effektiv

Del

CEPOS' analysechef Otto Brøns-Petersen har følgende kommentarer til EU-kommissionens forslag til nyt 2040-klimamål

Otto Brøns-Petersen
Otto Brøns-Petersen Jakob Melgaard

”EU-kommissionen mangler fokus på at gøre den grønne omstilling mere effektiv. Det er i sidste ende det afgørende for befolkningernes opbakning, for inspirationen af andre lande og for klimaet. Store erklærede mål, der skal nås ude i fremtiden, er helt utilstrækkeligt,” siger Otto Brøns-Petersen. 

”EU bør først forpligte sig til at få mest mulig klimaeffekt for pengene. Det vil sige afvikle den jungle af produktkrav, detailreguleringer og støtteordninger, som er vokset frem. I stedet bør EU styrke sit kvotesystem, som er det mest effektive redskab,” siger Otto Brøns-Petersen.

”Kommissionen vender det på hovedet og begynder med at lægge sig fast på et mål uden at kende regningen," siger Otto Brøns-Petersen.

"I Danmark mangler politikerne en erkendelse af, at EU fastlægger klimapolitikken, og at selvstændige danske mål blot gør omstillingen dyrere og mindre fokuseret. Beregninger fra bl.a. CEPOS tyder på, at det nuværende EU 2030-mål muligvis kan blive vanskeligere at nå end det hjemmestrikkede 70 pct.-mål, som har slugt al opmærksomheden. Dansk klimapolitik må se at komme ud af den lokale andedam og anerkende, at det er EU, som bestemmer rammerne,” siger Otto Brøns-Petersen.

Otto Brøns-Petersen kan kontaktes på 20 92 84 40 for uddybende kommentarer.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Cepos

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cepos

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye