Færre boliger til salg i februar

Del

Nye udbudstal fra Boligsiden viser, at antallet af boliger til salg faldt mere fra januar til februar, end hvad der er typisk for sæsonen.

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden

I starten af februar måned var der i alt 32.631 huse til salg i Danmark.

Det fremgår af nye udbudstal fra Boligsiden, der viser udviklingen i antallet af boliger til salg.

Dermed er det landsdækkende udbud af huse faldet med 1,9 procent sammenlignet med for en måned siden, hvilket svarer til, at der nu er 631 færre huse på markedet.

”Udbuddet af huse er nu faldet for anden måned i træk, hvilket i sig selv ikke er usædvanligt. Også i tidligere år er boligudbuddet dalet løbende fra start december og frem mod foråret, hvorefter det så er steget igen. Det handler i høj grad om, at aktiviteten på boligmarkedet stille og roligt skal i gang igen ovenpå årsskiftet,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Hvad der dog er særligt i år, er de nye boligskatteændringer, som netop er trådt i kraft i 2024, og som også har påvirket det aktuelle fald i udbuddet, lyder det fra Birgit Daetz.

”Selv når vi korrigerer for sæson, kan vi se et fald i udbuddet, som hovedsageligt skyldes boligskatteændringerne. I de områder, hvor boligskatterne stiger, har det været muligt at sikre en mindre hård beskatning, hvis man nåede at overtage en bolig før årsskiftet. Derfor så vi flere fremskynde et boligkøb og/eller et boligsalg i sidste del af 2023.”

”Men nu, hvor muligheden for at fastholde boligskatten på et lavere niveau ikke længere foreligger, ser vi færre boligsælgere og -købere i disse områder, som gør, at udbuddet bliver mindre. Det gælder især i hovedstadsområdet, hvor stigningerne i boligskatten har været ganske markante i flere tilfælde,” lyder det fra Birgit Daetz.

Det gælder for samtlige fem af landets regioner, at der er færre villaer og rækkehuse til salg i starten af februar sammenlignet med måneden inden. Det er i Region Hovedstaden, at husudbuddet er faldet mest i perioden med 3,6 procent.

Se de lokale udbudstal for huse i landets kommuner her

Største fald for ejerlejlighederne

Det største fald i udbuddet den seneste måned ses for ejerlejlighederne. I starten af februar var der i alt 7.654 ejerlejligheder til salg, hvilket er 3,1 procent færre sammenlignet med starten af januar.

For Københavns Kommune, som har det største marked for ejerlejligheder, lyder den seneste måneds fald i udbuddet på 7 procent, sådan at der i starten af februar var 1.977 ejerlejligheder til salg i København.

”Det gælder også for ejerlejlighederne, at udbuddet er faldet for anden måned i træk, og det sker efter en periode, hvor lejlighedsudbuddet ellers voksede betydeligt i sidste del af 2023 – især i København. Her har boligskatteændringerne især haft betydning for udviklingen i udbuddet, da boligskatterne stiger for store dele af ejerlejlighedsmarkedet,” siger Birgit Daetz.

”Derfor er det ikke overraskende, at lejlighedsudbuddet nu er faldet. Muligheden for en lavere boligskat er ikke længere en aktuel bevæggrund for at købe og sælge en lejlighed. Samtidig kan der ske nye bevægelser for markedet på grund af de nu højere boligskatter. Derfor er der nok også flere, som har behov for at se tiden lidt an, før de sætter lejligheden til salg.”

Antallet af sommerhuse til salg er faldet med 2,6 procent den seneste måned. Dermed var der ved indgangen til februar 4.845 sommerhuse til salg i Danmark.

Se antallet af boliger til salg her:

Boligtype

Antal boliger til

salg primo feb. 2024

Månedlig ændring

(uden sæsonkorrektion)

Månedlig ændring

(med sæsonkorrektion)

Villaer og rækkehuse

                32.631

-1,9%

0,5%

Ejerlejligheder

                  7.654

-3,1%

1,1%

Sommerhuse

                  4.845

-2,6%

0,1%

Kilde: Boligsiden

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Graf: Boligsiden
Graf: Boligsiden
Download
Graf: Boligsiden
Graf: Boligsiden
Download

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye