Kulturværftet & Toldkammeret

Ny podcast: Unge lægger arm med sårbarhed og sabbatår i kulturfællesskabet i Toldkammeret

Del

Toldkammeret har de seneste år skærpet indsatsen for at engagere de lokale unge kulturbrugere i kulturhuset. Derfor har fællesskabet Dagligstuen set dagens lys – et fællesskab baseret på kulturaktiviteter drevet af unge og for unge. Ønsket er at koble kulturhuset med de unges kulturaktivisme og skabe et vibrerende miljø for ungdomslivet. Seneste kreative initiativ er en podcast kaldet Dagligstuens Podcast.

Alt fra upcykling og hækleevents til bingo og budgetlægning er på programmet, når ungefællesskabet Dagligstuen inviterer unge mellem 15-25 år indenfor. Det har de gjort siden efteråret -23, og tilslutningen til Dagligstuen vokser støt.

”Med kulturhuset som arena er opgaven nogle gange at give slip og give plads for at få nye fællesskaber til at blomstre. Og her er Dagligstuen et rigtig godt eksempel, for motivationen er drevet af de unges egen lyst til at skabe aktiviteter for andre unge. Gennem Dagligstuen skaber de unge kultur i øjenhøjde med ungdomslivet – noget, der kan være til at styrke sammenhængskraften i vores lokale samfund, og som styrker, at endnu flere unge bliver en del af det kulturelle fællesskab,” udtaler Søs Krogh Vikkelsøe, leder af Kulturværftet og Toldkammeret.

Podcast fra de unges perspektiv

En af de mange aktiviteter fra Dagligstuen, er en ny podcast om livet i et ungdomsperspektiv. Både de sjove og de svære ting er under behandling. Bag mikrofonen sidder værterne Anemone Zaklikoweski og Anna Ding Ding, der selv befinder sig i midt ungdomslivet, og i følge de to er Dagligstuens podcast lige præcis dén podcast, der har manglet som ung i Danmark.

”Vi har ønsket at lave et safe space og et lydfællesskab for andre unge. En platform, der ser livet igennem vores perspektiv. Omdrejningspunktet er en brevkasse, hvor lytterne kan skrive ind med de små og store livsspørgsmål. Ingen emner er for lette eller ligegyldige, så går man rundt med spørgsmål, spekulationer, frustrationer, pinlige eller sjove historier, så glæder vi os til at høre fra lytterne,” siger Anna og Anemone.

Dagligstuens mange aktiviteter kan følges på kuto.dk/dagligstuen hvor også de fire første episoder af Dagligstuens podcast findes.

FAKTABOKS

Podcasten

Indtil videre er der produceret fire afsnit, der bl.a. tager fat i sabbatår og uddannelse, sex, onani og de mange myter i den forbindelse, kønsstereotyper og perfekthedskultur.

Dagligstuens podcast kan lyttes på alle gratis podcasttjenester og kan også høres på kuto.dk/lyd. Podcasten produceres i Toldkammeret i Helsingør af værterne i samarbejde med Thomas Bernsen. 

Nøgleord

Billeder

Kulturhuset Toldkammeret i Helsingør har de seneste år skærpet indsatsen for at engagere de lokale unge kulturbrugere i kulturhuset. Seneste initiativ er en podcast kaldet Dagligstuens Podcast skabt af de unge og produceret for unge. Bag mikrofonen sidder sidder værterne Anemone Zaklikoweski og Anna Ding Ding, der selv befinder sig i midt ungdomslivet.
Kulturhuset Toldkammeret i Helsingør har de seneste år skærpet indsatsen for at engagere de lokale unge kulturbrugere i kulturhuset. Seneste initiativ er en podcast kaldet Dagligstuens Podcast skabt af de unge og produceret for unge. Bag mikrofonen sidder sidder værterne Anemone Zaklikoweski og Anna Ding Ding, der selv befinder sig i midt ungdomslivet.
Download

Følg pressemeddelelser fra Kulturværftet & Toldkammeret

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kulturværftet & Toldkammeret

Tildeling baner vej for open call for produktion af værker i krydsfeltet mellem musik og dramatik22.1.2024 09:33:24 CET | Pressemeddelelse

En tildeling fra Statens Kunstfond på 450.000 kr. muliggør, at Kulturværftet i Helsingør de kommende to år styrkes som producerende kulturcenter. Samtidigt bliver Kulturværftet en del af et landsdækkende netværk af scener, spillesteder og -platforme med faciliteter til produktion af projekter i krydsfeltet mellem musik og scenekunst. I den forbindelse offentliggør Kulturværftet nu et open call for kunstnere med projektideer inden for det musikdramatiske felt, og som ønsker at bruge Kulturværftet som ramme for deres arbejde.

Dansk stjerne-hiphop rykker ind på havnefronten ved Kulturværftet fredag 23. august15.12.2023 12:00:00 CET | Pressemeddelelse

Der er dømt skarp speedrap, stærke punchlines og højspændt musikalsk energiudladning på pladsen foran Kulturværftet i Kulturhavn Kronborg fredag den 23. august. Her lægger nogle af Danmarks største hiphop-acts lige nu – Tessa, Benny Jamz og Carl Knast – vejen forbi og giver tredobbelt sensommer-koncert. Billetsalget starter fredag den 15. december kl. 12.00 på kuto.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye