DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Odsherred Kommune vinder 2. pladsen om at blive Årets Ungdomskommune 2024

Del

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd uddeler hvert år prisen til Årets Ungdomskommune. I år indtager Odsherred Kommune en flot 2. plads for blandt andet at arbejde målrettet med alkoholfrie miljøer samt samarbejdet mellem kommunen og foreninger.

Odsherred Kommune vinder i år 2. pladsen i opløbet om at blive Årets Ungdomskommune. Det er DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, der uddeler prisen, som har eksisteret siden 2006, til den kommune, der gør en særlig indsats for at det gode ungdomsliv. De seneste år har DUF ligeledes hædret 2. og 3. pladsen, fordi flere kommuner gør et særligt indtryk og et godt stykke arbejde med at sikre unge gode kommuner at være en del af.

”Odsherred Kommune skiller sig ud blandt de indstillede. Der er nogle gode eksempler på samarbejdet mellem kommunen og lokale foreninger, herunder Under Regnbuen Odsherred, som præsenteres som et safe space. Derudover har kommunen en målrettet indsats om, at der skal være alkoholfrie initiativer og miljøer på blandt andet Vig Festival. Begge dele er medvirkende til at Odsherred kommune får 2. pladsen i år”, udtaler Christine Ravn Lund, der er forkvinde for DUF og en del af dette års dommerpanel.

En kommune med X Factor
Alle i dommerpanelet er imponerede over de indsatser, som Odsherred Kommune har beskrevet i deres indstilling til prisen for 2024, hvor flere også nævnte ordet ’X Factor’. Kommunen selv er også stolt af årets placering.

”Vi er i Odsherred meget stolte af vores 2. Plads, vi er før blevet nr. 3, så vi æder os stille og roligt ind på 1. Pladsen. Der er det lange seje træk der tæller. I en kommune som Odsherred, der er stor geografisk, men tyndt befolket er det afgørende for os at have stærke fællesskaber med et stærkt samarbejde på tværs. Ungekultur er ikke en opgave, vi som kommune står alene med. Vi kan kun løfte i flok, fordi vi går sammen på tværs: frivillige, foreningsliv, uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv, lokalt engagement, politisk niveau og ikke mindst en masse seje unge mennesker. Tak for det”, udtaler Louise Hannibal Nordlund, leder af SSP og Ung i Odsherred. 

Det er Jammerbugt Kommune, der vinder 1. pladsen som Årets Ungdomskommune 2024 for deres helhedsorienterede indsats for ungeinddragelse, som ikke kun handler om at inddrage unge, men også sikre, at der er gode rammer for, at unge kan gøre sin indflydelse gældende.

Fredericia Kommune indtager 3. pladsen for arbejdet for at gøre foreningslivet mere tilgængeligt for børn og unge, som ellers kan have svært ved at træde ind i det, mens Roskilde Kommune og Odder Kommune sammen udgør resten af top 5.

Om prisen 
Prisen ”Årets Ungdomskommune” blev stiftet i 2006 af DUF og uddeles i dag som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår - gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge.

Årets dommerpanel består af:
Christine Ravn Lund, forkvinde for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd
Peter Rahbæk Juel (S), borgmester i Odense Kommune, sidste års vinderkommune
Kasper Bjørnskov fra EEO – Erhvervsskolernes ElevOrganisation

Kontakter

Birgitte L. SøeSpecialkonsulent i politisk rådgivning og presseansvarlig

Tlf:29168994bs@duf.dk

Links

Dansk Ungdoms Fællesråd

Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) er paraplyorganisation for 79 landsdækkende, demokratiske børne- og ungdomsorganisationer, der i alt repræsenterer over 600.000 danske børn og unge.

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye