Moesgaard Museum

Oplev mumierne på Moesgaard i vinterferien

Del

Tag med til oldtidens Egypten i Moesgaards anmelderroste særudstilling Egypten – Besat af livet og kom helt tæt på mumier, kister og sarkofager fra de klippeskårne grave langs Nildalen.

Besøg sæudstillingen 'Egypten - Besat af livet' på Moesgaard i vinterferien
Besøg sæudstillingen 'Egypten - Besat af livet' på Moesgaard i vinterferien Foto: Moesgaard Museum

Udstillingen sætter fokus på livsaspektet ved efterlivet og samspillet mellem de levende og de levende døde, og vil være et besøg værd for børn og voksne, som vil lære mere om de gamle egyptere og deres besættelse af livet.

Fra menneske til mumie

Der er mulighed for at udvide oplevelsen i særudstillingen med en guidet tur, hvor man også oplever en ’live’-mumificering og kommer helt tæt på forvandlingen fra menneske til mumie. Guiden fortæller detaljeret om de ældgamle balsameringsritualer og demonstrerer på dukker i naturlig størrelse en mumificering fra start til slut. Alt fra det første trin, hvor hjernen og organerne fjernes, til det sidste trin, hvor den indpakkede mumie får sin ansigtsmaske på.

Når mumien er klar, besøges gravkammeret i udstillingen for at se mumiens hvilested og høre om det luksuriøse efterliv, som egypterne var besatte af at opnå. Undervejs vil man også høre den gribende fortælling om de egyptiske guder, og hvordan Osiris opnåede udødelighed som efterlivets gud.

MOMUlab og Grauballemanden

Har man lyst til at prøve, hvordan det er at være arkæolog og forsker, så er Moesgaards udstillingsområde MOMUlab stedet, hvor både store og små gæster kan prøve kræfter med sjove og udfordrende interaktive aktiviteter.

Der er selvfølgelig også mulighed for at besøge museets permanente oldtidsudstillinger, heriblandt jernalderudstillingen med verdens bedst bevarede moselig, Grauballemanden.

Entrébilletter og billetter til guidede ture kan købes på Moesgaards hjemmeside. Børn og unge under 18 år har som altid gratis adgang, men skal dog have billet til guidet tur.

Særudstillingen Egypten – Besat af livet kan opleves i vinterferien og frem til 18. august 2024.

Kontakter

Billeder

Sarkofag i særudstilling om oldtidens Egypten på Moesgaard
Sarkofag i særudstilling om oldtidens Egypten på Moesgaard
Download
Oplev gravkammeret i Egypten - Besat af livet på Moesgaard
Oplev gravkammeret i Egypten - Besat af livet på Moesgaard
Download
Besøg særudstillingen 'Egypten - Besat af livet' på Moesgaard i vinterferien
Besøg særudstillingen 'Egypten - Besat af livet' på Moesgaard i vinterferien
Download
Prøv de interaktive aktiviteter i MOMUlab
Prøv de interaktive aktiviteter i MOMUlab
Download
Sjov og læring for store og små i Moesgaards MOMUlab
Sjov og læring for store og små i Moesgaards MOMUlab
Download

Links

Moesgaard Museum

Moesgaard Museum er et kulturhistorisk museum, der viser arkæologiske og etnografiske udstillinger i international klasse. Museet forsker i og formidler menneskelivets mangfoldighed i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Moesgaard Museum omfatter afdelingen i Højbjerg ved Aarhus, Vikingemuseet i Aarhus, Odder og Samsø museer.

Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Nye undersøgelser indikerer, at 2000 år gammel krigerkvinde er begravet ved militært centrum i Midtjylland24.4.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Nye analyser af knogler fra en jernaldergrav ved Hedegård i Midtjylland giver overraskende resultat: En af de afdøde er tilsyneladende en kvinde begravet med fuldt våbenudstyr. Det 2000 år gamle militære centrum ved Hedegård skal nu undersøges af Moesgaard Museum, Museum Midtjylland og Museum Horsens som led i forskningsprojektet ‘Under Pres.’

Moesgaard Skovmølle genåbner efter stor renovering22.4.2024 14:06:57 CEST | Pressemeddelelse

Den historiske Moesgaard Skovmølle ved Giber Å åbner efter fire års stilstand igen for offentligheden med en helt ny udstilling i møllebygningen, hvor man kan lære mere om vandmøllens store betydning for datidens samfund. På åbningsdagen torsdag den 2. maj og i udvalgte weekender vil engagerede mølleentusiaster sætte gang i vandmøllen, hvor man kan opleve den imponerende mekanik i fuld vigør.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye