Hjørring Kommune

VENDSYSSEL:DOX bringer verdensklasse dokumentarfilm til nordlige breddegrad

Del

Udvidet kultursamarbejde mellem Hjørring og Frederikshavn Kommuner henter populær dokumentarfilmfestival til begge kommuner fra den 13.-24. marts. Navnet er VENDSYSSEL:DOX

En mand står i et kystområde

De to kommuner har i mange år haft et samarbejde på kulturområdet, og ved at indgå et koordineret samarbejde med CPH:DOX, styrkes samarbejdet yderligere. For et år siden besluttede begge kommuner, at kultursamarbejdet også skal indeholde en koordineret filmsatsning, og derfor er kommunerne gået sammen om at afholde en lokal dokumentarfilmfestival. 

Vi synes, at VENDSYSSEL:DOX er et passende navn for en festival her mod nord. At CPH:DOX kommer til vores to kommuner, viser at kultur ikke er bare et storbyfænomen. Vi ser meget frem til at vise et flot program med dokumentarfilm af høj kvalitet”, udtaler Thomas Klimek (S) der sammen med Mette Jensen (C) har stået i spidsen for Hjørring Kommunes nye Kulturpolitik.

Dokumentarfilmfestivallen viser film af både danske og udenlandske instruktører. I forbindelse med hver filmvisning holdes et foredrag eller mindre event, som relaterer sig til filmen. Det skal være med til at øge graden af viden, dialog og engagement i samfundet. Et af eventsene bliver målrettet dokumentarfilmbranchen - både for dem, der har erfaring med filmproduktion, og dem med erfaring fra sammenlignelige brancher. 

”I begge kommuner har vi kendskab til nogle få lokale filmproducenter, men vi vil gerne i dialog med andre, som går og drømmer om at leve af filmproduktion. Filmmaskinen i Frederikshavn Kommune uddanner hvert år unge mennesker, som har fået erfaring i at producere film, men vi rækker også ud til andre interesserede, som måske har relateret erfaring, eksempelvis fra mediebranchen”, siger Peter Laigaard (C), formand for Fritids- og kulturudvalget i Frederikshavn Kommune.

Frederikshavn og Hjørring Kommuner er 39. og 40. kommune, som i år deltager i CPH:DOXs landsdækkende initiativ DOX:DANMARK. CPH:DOX er Københavns internationale dokumentarfilmfestival, og med DOX:DANMARK udbredes filmfestivalen til resten af landet. Både moderfestivallen og minifestivalerne afholdes i samme periode i marts 2024.

Kontakter

Linda HanghøjFrederikshavn Kommune

Tlf:30632142

Billeder

Om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye