Copenhagen Phil

Peter Lodahl stopper som musikchef for Copenhagen Phil

Del

Efter fem år som musikchef for Copenhagen Phil stopper Peter Lodahl for igen at prioritere sin egen sangerkarriere. Han efterlader et særdeles velfungerende symfoniorkester, der de seneste sæsoner har slået alle tidligere publikums-rekorder, og som i dag står med en seriøs strategi for publikumsudvikling og en lang række markante resultater.

Peter Lodahl
Peter Lodahl Foto: Louise Neupert

I sin tid i chefstolen har Peter Lodahl sammen med Copenhagen Phil udviklet den mest ambitiøse symfoniske nytænkning i nyere dansk musikhistorie, MELODRAMA – som han fortsat vil virke som konsulent for. Derudover er Lumbye Akademiet blevet etableret som Nordens første eliteuddannelse for unge orkestermusikere, og ikke mindst er der etableret et stærkt samarbejde med Tivoli om kuratering og planlægning af al klassisk musik i den gamle have.

For nylig er tyske Christoph Gedschold blevet ansat som Copenhagen Phils kommende chefdirigent. Allerede sidste sæson fik et internationalt publikum en forsmag på dette samarbejde ved orkestrets koncert i legendariske Musikverein Wien. Derudover er det de seneste to sæsoner lykkedes at tiltrække verdensnavnet Christoph Eschenbach til at dirigere en komplet cyklus af Beethovens symfonier.

Peter Lodahl siger:

Jeg savner bedre tid til selv at være udøvende kunstner. Som sanger står jeg netop i disse år over for særdeles spændende nye opgaver med indgangen til et mere dramatisk stemmefag end de lyriske roller, jeg i årevis har sunget særligt i tyske operahuse. Om alt flasker sig, kan jeg se frem til det måske bedste årti som sanger i min karriere. Men hvis jeg skal forfølge muligheden for at prøve kræfter med et andet stemmefag, er det ikke om fem eller ti år. Det er nu. Jeg er stolt af min indsats hos Copenhagen Phil og stolt over, efter en omfattende turnaround-proces, at kunne aflevere et symfoniorkester i kunstnerisk topform.” 

Copenhagen Phils Bestyrelsesleder, Trine Nielsen, udtaler:

Det har været et stort privilegium at samarbejde med Peter Lodahl om udviklingen af et af Nordeuropas mest innovative orkestre. Vi vil savne hans energi, vision og gåpåmod, men respekterer selvsagt hans valg om igen give arbejdet som udøvende kunstner første prioritet. Bestyrelsen vil samtidig gerne takke Peter for hans store indsats og arbejde med orkestret og ønsker ham det bedste fremover.”

 

Kontakter

Billeder

Peter Lodahl
Peter Lodahl
Download
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye