Copenhagen Phil

Ny Sæson med Copenhagen Phil

Del
Copenhagen Phil offentliggør den 22. marts sæson 2022/2023. En sæson, der ser fremad, og hvor orkestret står stærkere end nogensinde – bl.a. med den nyudnævnte æres-gæstedirigent, Maestro Christoph Eschenbach, i spidsen for en række koncerter
Foto: Kim Matthäi Leland
Foto: Kim Matthäi Leland

Efter nogle drøje år i politisk modvind og en usynlig virus' jerngreb er Copenhagen Phil kommet styrket ud af krisen, har stabiliseret og hævet det kunstneriske niveau mærkbart og oplever solid opbakning fra både kommuner, politikere samt fonde – og ikke mindst publikum.

Musikchef Peter Lodahl glæder sig over sin fjerde sæson i front for Copenhagen Phil:

"Det er med stor stolthed at vi kan præsentere en forrygende sæson, hvor vi er tilbage på sporet – tilbage til kernen af vores eksistensberettigelse: At levere klassiske musik på højeste niveau både i den smukke koncertsal i det gamle Radiohus samt på hele Sjælland og Lolland/Falster. Krisen har været brændstof til at udvikle både nye formater samt ikke mindst højne det kunstneriske niveau, og det er en klokkeklar cadeau, at vi sæsonen igennem får besøg af dirigenter og solister, der har deres dagligdag i verdens største koncertsale."

Sæson 2022/2023 byder på tre store koncerter med æres-gæstedirigent Christoph Eschenbach, der de kommende par år vil lede alle Beethovens ni symfonier. Denne sæson gælder det nr. 8 – ved en koncert, hvor også stjernesopran Mojca Erdmann er solist i Bergs Sieben frühe Lieder – samt symfoni nr. 3, hvor den dansk-franske verdenssopran Elsa Dreisig er solist i Strauss’ Vier letzte lieder. Dertil dirigerer Eschenbach en koncert med Brahms' mesterlige Requiem og de danske kammerkor Camerata, Gråbrødre og Hymnia tilsat to fremragende solister.

I januar vender den internationalt anderkendte danske dirigent Thomas Dausgaard tilbage efter 25 år fravær – og der er lagt op til en oplevelse fra øverste symfoniske hylde, når også den efterspurgte tyske mestercellist Daniel Müller-Schott indtager scenen med Sjostakovitj' cellokoncert nr. 2. Senere samme måned er Martin Helmchen solist i Brahms' klaverkoncert nr. 1 på en aften, hvor Stefan Blunier også dirigerer Berlioz' Symphonie Fantastique.

I september rejser Copenhagen Phil til én af verdens mest prestigefyldte koncertsale, Musikverein Wien, for at spille en gæstekoncert med Christoph Gedschold på dirigentpodiet. Gedschold vender tilbage senere på efteråret for at stå i spidsen for bl.a. Stravinskijs mesterværk Le sacre du printemps i samspil med morgendagens musikere på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Publikum kan glæde sig til store musikalske oplevelser med bl.a. den franske dirigent Bertrand de Billy og én af tidens mest interessante pianister, britisk-canadiske Angela Hewitt, der sammen gæster orkestret for første gang i mesterværker af Ravel og Brahms. Vi får besøg af den tyske stjernesopran Christiane Karg og Mahler-specialisten David Afkham, der vil præsentere publikum for en aften fuld af Mahler! Og endelig er Mahlers overvældende sidste symfoni og Per Nørgårds første violinkoncert med det danske talent, Alva Holm, på programmet i marts.

I september spilles den fjerde i rækken af Afgørende øjeblikke med udgangspunkt i Mozarts Requiem, hvor vi med et stærkt sangerhold, Københavns Drengekor og Third Ear på scenen sætter fokus på menneskets møde med døden. Genrebrydende formater er også de populære 60 minutes-koncerter, der vender tilbage i februar 2023 med en række af de meste spændende danske rytmiske artister.

Vi holder fast i traditionerne: Bachs Juleoratorium med Københavns Drengekor samt en række forestillinger med Den Jyske Opera om Mozarts Tryllefløjten. Samarbejdet med Tivoli er stærkere end nogensinde, og orkestret kan opleves i den gamle have til juleklassikeren over dem alle Nøddeknækkeren samt naturligvis, når vi i sommermånederne indtager Tivolis Koncertsal som Tivoli Copenhagen Phil.

At Danmark kan lægge covid-19 bag sig giver på ny mulighed for at komme massivt ud til orkestrets kerneområde: hele Sjælland og Lolland/Falster. Derfor rejser Copenhagen Phil sæsonen igennem ud for bl.a. at spille en række jule- og nytårskoncerter, flere Open Orchestra-koncerter både på skoler og lokale koncertsteder – hvor publikum befinder sig midt inde i det spillevende orkester – samt med det nye koncertformat Mesterstykker for både garvede og nye lyttere med Matias Hammer fra Den Klassiske Musikquiz i spidsen for de mest populære klassiske toner og gode historier.

Velkommen til en ny sæson med gribende musikalske øjeblikke og med Copenhagen Phil – hele Sjællands symfoniorkester.

Sæsonen offentliggøres og løssalget starter tirsdag den 22. marts 2022 kl. 10.

Kontakter

Kontakt kommunikationsansvarlig /
Stine Thomas Kristensen
M. stk@copenhagenphil.dk
T. 2893 2322

Billeder

Foto: Kim Matthäi Leland
Foto: Kim Matthäi Leland
Download
Foto: Per Morten Abrahamsen
Foto: Per Morten Abrahamsen
Download
Foto: Kim Matthäi Leland
Foto: Kim Matthäi Leland
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Copenhagen Phil

Copenhagen Phil
Copenhagen Phil
Rosenørns Allé 22, 5.
1970 Frederiksberg C

28932322https://www.copenhagenphil.dk

Følg pressemeddelelser fra Copenhagen Phil

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Copenhagen Phil

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye