Det Kongelige Teater

Hvordan ser fremtidens arbejdsliv ud?

Del

Det Kongelige Teater og GRASP præsenterer en aften, der undersøger arbejde som norm, identitetsskaber og grundpille i samfundet og stiller spørgsmålet: Hvordan ser fremtidens arbejdsliv ud?

"En aften om arbejde" er gratis og finder sted i Skuespilhusets foyer d. 7. marts 2024 kl. 17-18:30.
"En aften om arbejde" er gratis og finder sted i Skuespilhusets foyer d. 7. marts 2024 kl. 17-18:30.

Det Kongelige Teater og GRASP fortsætter deres samarbejde med et nyt gratis arrangement i Skuespilhusets foyer den 7. marts 2024.

GRASP er en vidensfestival og konference, der er skabt af Roskilde Festival Gruppen, og som gennem forskning, kunst, aktivisme og praksis sætter fokus på kulturens potentiale som bæredygtig forandringsskaber.

Med ’En aften om arbejde’ går det Det Kongelige Teater og GRASP sammen om at stille skarpt på fremtidens arbejdsliv.

Hvilke nye tendenser ser vi opstå omkring arbejde? Smuldrer vores velfærdssamfund, hvis vi arbejder mindre i den traditionelle forstand? Hvad er den gode balance mellem arbejdsliv og fritid, og kan man overhovedet skille det ad, for eksempel som kunstner?

Aftenens vært og moderator er tv- og podcastvært Anna Lin, som vil føre publikum sikkert igennem programmet, der består af både talks og kunstneriske indslag med en fremførelse af ”Den døende svane” danset af balletdanser Andreas Kaas og en mini-koncert med musiker Ida Laurberg.

Aftenen vil først byde på en talk om arbejdslivets fremtidige udsigter fra historiker Cecilie Nielsen i samtale med arbejdsmarkedskommentator Lawand Hiwa Namo og feminisme-aktivist Emma Holten.

Herefter stilles der skarpt på arbejdslivet som udøvende kunstner med fokus på det kunstneriske arbejdes vilkår og omstændigheder med et panel bestående af billedkunstner Rosa Marie Frang, solodanser fra Den Kongelige Ballet Andreas Kaas og musiker Ida Laurberg.

Om de medvirkende

Anna Lin: Arbejder som tv- og podcastvært, kendt fra blandt andet “Ultra Nyt”, “Kender Du Typen” og senest ”Døm vores forhold”. Anna Lin bruger ofte sig selv i sin formidling, og i DR1-programmet “Anna Lin har det fint”, tog hun seerne med ind i terapirummet for at finde fælles forståelse for følelserne. I 2023 udgav hun P3-podcasten “SOLO med Anna Lin”, der handler om at rejse alene og tage sig selv seriøst. Klima, mental trivsel og alt der har med at være et ungt menneske i verden finder vej ind i de fortællinger, Anna Lin skaber.

Emma Holten: Er feministisk aktivist og arbejder som konsulent inden for kønspolitik. Et af de feministiske emner, hun har arbejdet med, er magt på arbejdspladser. I 2023 blev Emma Holten udpeget som rådgiver for den danske regerings undersøgelse af magt i Danmark. Hendes fokus de seneste år har været feministisk økonomi, og hun sidder som ekspert inden for dette område i European Institute of Gender Equality.

Cecilie Nielsen: Historiker, tv-vært og tilrettelægger på DR. Cecilie Nielsen står bag programmerne ”Gåden om Thyra”, podcasten ”Dronningeriget” med Emma Paaske, og hun var vært på podcasten ”Meget mere Matador”. Cecilie Nielsen er også DRs kongehuskorrespondent, hvor hun med sin historiske faglighed formidler kongehusets betydning for danskerne og det danske samfund.

Lawand Hiwa Namo: Bidrager med analyser i Politiken som arbejdsmarkedskommentator. Her skriver han om fremtidens arbejdsmarked og sætter spot på de dele af arbejdslivet, der trænger til forandring. Til hverdag er Lawand Hiwa Namo chef for Politik & Analyse i bureauet FRIDAY. Derudover har han en fortid som taleskriver og konsulent for ledelsen i Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Rosa Marie Frang: Uddannet billedkunstner fra Det Fynske Kunstakademi og Umeå Kunstakademi i Sverige. Rosa Marie Frangs arbejde består hovedsageligt af selvudgivne audio-dokumentarer, som med informative, underholdende og selvudleverende historier kritisk undersøger magt og ulighed i samfundet. Med podcastdokumentaren Rosas Reality Radio blev Rosa Marie Frang nomineret som Årets Radiopersonlighed af Prix Radio og vandt bl.a. Prix Radio-prisen som Årets Nyskabelse, hun er dertil blevet tildelt Niels Wessel Bagges kunstfonds hæderslegat og AICA ́s Kunstkritikerpris som Årets Kunstevent.

Andreas Kaas: Balletdanser og uddannet fra Det Kongelige Teaters Balletskole i 2001-2009. Siden 2009 har han været del af Den Kongelige Ballet, først som aspirant, siden som korpsdanser og solist, indtil han i 2018 blev udnævnt til solodanser. Hans medvirken i Den Kongelige Ballets repertoire tæller blandt andet Romeo og Julie, Svanesøen og Smaragder. Andreas Kaas er på højden af sin karriere, men valgte for nyligt at trække stikket og gå på orlov.

Ida Laurberg: Sanger og sangskriver. Hun modtog i 2021 prisen for ”Bedste Nye Artist” ved The Voice Awards. I december 2023 udgav hun sin første dansksprogede single ”Terrier”, skrevet i samarbejde med Andreas Odbjerg, som handler om at være lav og at føle sig skæv og mærkelig. Ida Laurberg har også et samarbejde med Red Barnet, hvor hendes musik spiller en central rolle i en kampagnerække om digital mobning. Ida Laurberg fik sit første hit som 16-årig, og er i dag, som kun 24-årig, en af den danske popmusiks mest markante unge stemmer. Hun er en del af en ny generation af musikere, der måske forholder sig til arbejdslivet på en anden måde end tidligere generationer.

Om GRASP 

GRASP er en vidensfestival og konference, der blander forskning, kunst, aktivisme og praksis og sætter fokus på kulturens potentiale som bæredygtig forandringsskaber. GRASP finder sted fra den 26.-27. september 2024. GRASP så dagens lys i 2021 som en platform for at formidle Roskilde Festival Gruppens dokumenterede erfaringer med kunst som drivkraft for radikale sociale forandringer. Bag GRASP står Roskilde FestivalGruppen i samarbejde med Roskilde Universitet, Roskilde Kommune, Roskilde Festival Højskole og Ragnarock.

Læs mere på https://graspfestival.dk/

Om Det Kongelige Teaters gratis arrangementer

Det Kongelige Teater har året rundt en bred vifte af gratis arrangementer for enhver smag og alder i foyererne i Skuespilhuset, Operaen, på Gamle Scene og Ofelia Plads. Det Kongelige Teater ønsker at være relevant og tilgængeligt for alle ved at introducere teaterets kunstarter såvel som at invitere andre genrer og samarbejdspartnere indenfor til gratis arrangementer.

Det Kongelige Teaters gratis aktiviteter opdateres løbende på https://kglteater.dk/gratis 

Praktisk

Dørene til Skuespilhusets foyer åbner kl. 16:30, mens selve programmet går i gang kl. 17:00.

Arrangementet er gratis og åbent for alle på tværs af alder, køn, seksualitet og etnicitet. Det kræver blot, at der bookes billet på forhånd.

Billetter til arrangementet frigives den 7/2 kl. 10:00.

Læs mere om arrangementet og bestil billet HER.

Nøgleord

Kontakter

Emma KischPR- og pressekontakt, Andre oplevelser

Varetager gratis aktiviteter i Det Kongelige Teaters huse samt på Ofelia Plads og aktiviteter ude i landet.

Tlf:+45 25 51 79 98emki@kglteater.dk

Billeder

Andreas Kaas. Foto: Natascha Rydvald.
Andreas Kaas. Foto: Natascha Rydvald.
Download
Rosa Marie Frang. Foto: Anna Thora Lykkegaard.
Rosa Marie Frang. Foto: Anna Thora Lykkegaard.
Download
Ida Laurberg. Foto: Jeppe Klausen.
Ida Laurberg. Foto: Jeppe Klausen.
Download
Lawand Hiwa Namo. Foto: Max Madsen.
Lawand Hiwa Namo. Foto: Max Madsen.
Download
Emma Holten. Foto: Claudia Vega.
Emma Holten. Foto: Claudia Vega.
Download
Anna Lin.
Anna Lin.
Download
Cecilie Nielsen.
Cecilie Nielsen.
Download
Download

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater fremlægger resultaterne af advokatundersøgelse for Balletskolen18.6.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det Kongelige Teaters bestyrelse offentliggør advokatundersøgelsen af forholdene på Den Kongelige Balletskole. Bestyrelsen konkluderer på baggrund af undersøgelsen, at tidligere elever i flere tilfælde har været udsat for et uacceptabelt hårdt undervisningsmiljø, og at mistrivlsen ikke skyldes enkeltpersoner, men at skolen har været præget af en tavshedskultur. Bestyrelsesformand Lars Barfoed undskylder på vegne af teatret overfor de tidligere balletelever. Sammen med teatrets ledelse vil bestyrelsen nu fortsætte forandringsprocessen og straks påbegynde arbejdet med rapportens anbefalinger.

Solodanser Stephanie Chen Gundorph modtager Hans Becks Mindelegat22.5.2024 15:54:28 CEST | Pressemeddelelse

I dag har solodanser Stephanie Chen Gundorph modtaget det prestigefyldte Hans Becks Mindelegat på 30.000 kr. Legatet er uddelt med følgende motivation: "Stephanie Chen Gundorph er en danser med et helt særligt talent, der har beriget publikum med sin indlevelse, teknik og udtryk. Hans Becks Mindelegat er oprettet til minde om balletmesteren, der især gjorde sig bemærket ved at sikre Bournonvilles balletter for eftertiden, og Stephanie er som barn af teatrets balletskoler i Odense og siden København en fornem eksponent, også for den særlige stil, Bournonvilles balletter danses i." Om Stephanie Chen Gundorph: Født: 1993 Nationalitet: Dansk Uddannelse: Den Kongelige Balletskole i Odense og København Karriere: Stephanie blev optaget som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010, blev medlem af corps de ballet i 2012, forfremmet til solist i 2019 og til solodanser i 2022. Tidligere modtagere af Hans Becks Mindelegat inkluderer prominente dansere som Vivi Flindt, Silja Schandorff og Caroline

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye