Viborg Kommune

Viborg vil sætte retningen for fremtidens teater

Del

Med det eksperimenterende White Hole Theater og den anerkendte instruktør og dramatiker Christian Lollike, ønsker Viborg at etablere nyt egnsteater med teknologi i fokus  

White Hole Theater har tidligere sat VR-forestillingen The Battle op i forbindelse med Viborg Snapsting.
White Hole Theater har tidligere sat VR-forestillingen The Battle op i forbindelse med Viborg Snapsting.

Kultur- og Fritidsudvalget har godkendt, at man søger om, at White Hole Theater bliver etableret som egnsteater.

Det betyder, at White Hole Theater fremadrettet skal arbejde på at skabe, udforske og udfordre produktioner med ny teknologi som for eksempel VR, XR og animation. 

- Viborgs status som Unesco Creative City of Media Arts har sikret en helt unik international position inden for innovation og teknologi, hvilket er blåstempling af den kreative styrkeposition, vi har i Viborg. Med det har White Hole Theater et stærkt afsæt til at skabe retningen for fremtidens teater, hvor kunst og teknologi går hånd i hånd, siger Mads Panny, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Et egnsteater kendetegnes ved, at det er et professionelt producerende teater, som modtager en statslig refusion.

Ved udnævnelsen af egnsteater indgår den pågældende kommune og teatret en fireårig egnsteateraftale, som skal godkendes af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og Slots- og Kulturstyrelsen. 

 

Høje ambitioner med stærke lokale aktører

Strategien for White Hole Theater som egnsteater er at etablere det eneste teater i Danmark, som udelukkende arbejder med implementering af den nyeste teknologi i det scenekunstneriske udtryk.

”Ambitionerne er høje, men i Viborg er der i forvejen lokale og kreative miljøer som Phenomenal Viborg, The Animation Workshop, Plastic Collective og Medieskolerne, som har placeret sig på den internationale scene. Det skaber fremragende muligheder for et egnsteater, der kan bidrage til at indtænke nye teknologier og være med til at flytte grænserne for, hvad scenekunsten kan i fremtiden” siger Christian Lollike, der kommer til at stå i spidsen for White Hole Theater som kurator.

Bliver aftalen godkendt i Slots- og Kulturstyrelsen løber den fra 1. januar 2025 til 31. december 2028, hvor teatrets primære opgave bliver at producere minimum to scenekunstproduktioner årligt. Det er planen, at White Hole Theater holder til på ”Værkstedsscenen” på Ammunitionsvej i Viborg.

Nøgleord

Kontakter

Steen Lindgaard

Kulturchef Viborg Kommune

Tlf:61 89 06 26

Om Viborg Kommune

Viborg Kommune er med sine knap 100.000 indbyggere Danmarks tiende største kommune og med sine 1.474 km² den næststørste kommune målt på areal.

Følg pressemeddelelser fra Viborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Viborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye