Gazelle

Ny forskning: Cyklister på el er mest fornuftige

Del

Er din cykel drevet af el, kender du sandsynligvis til flere trafikregler, begår færre forseelser og er mere opmærksom på distraktioner i trafikken end dem, der kører på traditionelle rugbrødscykler. Det viser ny forskning fra DTU.

Cyklister på el har grund til at ranke ryggen. Ifølge nyt studie kender de til flere trafikregler, begår færre forseelser og er mere opmærksomme på distraktioner i trafikken.
Cyklister på el har grund til at ranke ryggen. Ifølge nyt studie kender de til flere trafikregler, begår færre forseelser og er mere opmærksomme på distraktioner i trafikken. PR-foto: Gazelle

Opfører du dig pænt og ordentligt i cykeltrafikken?

Og lader du dig ikke distrahere af sms’er og opkald fra telefonen?

Hvis du kan svare ja til de spørgsmål, er der en vis sandsynlighed for, at din cykel er drevet af el.

Det viser en ny undersøgelse fra DTU, hvor mere end 500 cyklister har svaret på spørgsmål om alt fra distraktioner, opførsel og personlighed i og uden for trafikken.

Forskerne bag undersøgelsen konkluderer, at el-cyklister kender til flest trafikregler, begår færre forseelser i trafikken og generelt udviser mest positiv adfærd. Derudover er el-cyklister også mere opmærksomme på distraktioner i trafikken.

Undersøgelsen kæder også geografiske kendetegn på de to typer af cyklister. Konklusionen er, at el-cyklister er i højere grad kvinder, som bor i mindre byer, og som generelt cykler længere ture. Til gengæld er der generelt flest mænd, som bor i større byer, på traditionelle cykler.

Kan bidrage til bedre forhold

Formålet med undersøgelsen har været at skaffe viden, som kan bruges til at udvikle strategier til at højne sikker brug af elcykler, står der i undersøgelsen.

Ifølge direktøren for Cyklistforbundet, Kenneth Øhrberg Krag, skal den slags viden altid hilses velkommen.

- Det er mere nødvendigt end nogensinde før, at flere danskere vælger cyklen. Til det formål er ny viden altid et godt værktøj, for det gør os i stand til bedre at forstå, hvordan vi gør livet på cykelstierne lettere. De seneste år er elcyklers popularitet steget eksplosivt, og derfor er det også godt, at vi får mere viden på dette område, siger han.

I Gazelles testcenter for elcykler i Søborg, hvor man kan komme forbi og stifte bekendtskab med elcykler, før man tager tegnebogen op af lommen, er daglig leder Tomas Pedersen helt enig.

- Mange af dem, som kommer forbi vores testcenter, har lidt betænkeligheder ved fart og sikkerhed. Går det mon for stærkt? Hvordan føles bremserne? Det hjælper altid, når man først kommer op at sidde og prøver elcyklen af, og så ser det jo også ud til, at danskerne tager den øgede opmærksomhed og omtanke med ud på cykelstierne, siger han.

I 2023 kunne Vejdirektoratet fortælle, at elcyklen er godt på vej til at blive danskernes foretrukne cykel – og dermed overhale salget af traditionelle cykler.

Kontakter

Billeder

Cyklister på el har grund til at ranke ryggen. Ifølge nyt studie kender de til flere trafikregler, begår færre forseelser og er mere opmærksomme på distraktioner i trafikken.
Cyklister på el har grund til at ranke ryggen. Ifølge nyt studie kender de til flere trafikregler, begår færre forseelser og er mere opmærksomme på distraktioner i trafikken.
Download

Links

Kort om Royal Dutch Gazelle

Royal Dutch Gazelle har produceret cykler og elcykler i mere end 130 år. De er internationalt anerkendt for cyklernes kvalitet, komfort og design, og i Danmark er Gazelle-cykler kåret som 'Bedst i Test' hos Forbrugerrådet TÆNK i 2019, 2022 og 2023. Gazelle tror på, at cykling gør verden til et smukkere, sundere og sjovere sted at være, og derfor arbejder de for at gøre cykling mere attraktivt uanset alder og daglige afstande. Gazelle modtog Børsens Gazelle-pris i 2021 og 2022.

Følg pressemeddelelser fra Gazelle

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gazelle

Spritny elcykel er målrettet de yngre cykelpendlere8.6.2023 08:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Mange danskere bakser med at skifte tøj og rette håret til, når de ankommer til arbejde eller uddannelse efter en krævende cykeltur. Hvis du er en af dem, er der godt nyt på vej fra elcykelproducenten Gazelle. Med lanceringen af deres nyeste model, Esprit C7 HMS, bringer de nemlig en elcykel målrettet hverdagens pendlere på banen. Det afspejler sig både i det nytænkte design og prislejet, som er fastlagt med tanke på især de yngre målgrupper. Når cykelturen bliver kilde til ubelejligheder, ender mange nemlig med at tage bilen. Det viser blandt andet Cykelforbundets undersøgelse af unges transportvaner, hvor gymnasieelever er blevet spurgt til fordele og ulemper ved cyklen.* Selvom de unge ikke er i tvivl om, at motion, frisk luft og miljøhensyn er klare fordele ved den tohjulede løsning, er det en endnu større ulempe at ankomme svedig til gymnasiet, når man har brugt tid på at smukkesere sig. Funktioner og design til hverdagens cykelpendlere Med den nye model har Gazelle ambitioner om

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye