Digitaliseringsminister overrækker Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling 2024 til Jydsk Blindrammefabrik A/S

Del

Digitaliseringsminister Marie Bjerre har i dag uddelt Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling 2024 ved Dansk Erhvervs digitaliseringspolitiske topmøde. Prisen går til Jydsk Blindrammefabrik A/S fra Lystrup.

Digitaliseringsminister Marie Bjerre har i dag uddelt Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling 2024 til Jydsk Blindrammefabrik A/S fra Lystrup.
Digitaliseringsminister Marie Bjerre har i dag uddelt Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling 2024 til Jydsk Blindrammefabrik A/S fra Lystrup. Foto: Jakob Møller, Dansk Erhverv

Jydsk Blindrammefabrik fremstiller blindrammer til kunst- og fotoindustrien. Virksomheden vinder prisen, fordi den ved at automatisere produktionen, implementere robotter og indføre digital overvågning af produktionen har løftet forretningen til et nyt niveau. Samtidig har omstillingen medført en stigning i både omsætning og resultat samt højnet medarbejdertilfredsheden og forbedret arbejdsmiljøet med mindre fysisk opslidende arbejde. 

”Stort tillykke med prisen til Jydsk Blindrammefabrik. Ved hjælp af robotter og digital overvågning kan I nu producere det samme på 37 timer, som I sidste år brugte 47 timer på at producere. Det taler for sig selv. Alle tre finalister til prisen er inspirerende eksempler på, hvordan digitalisering gavner både produktionen, medarbejderne og salget. I er gode forbilleder for andre virksomheder. Og jeg håber og tror på, at endnu flere SMV’er vil lade sig inspirere til at blive mere digitale,” siger digitaliseringsminister Marie Bjerre.

Formanden for rådet for SMV:Digital, Peter Rosenkrands, fortæller om motivationen for udvælgelsen af vinderen:

”Jydsk Blindrammefabrik vinder prisen, fordi de er et fantastisk eksempel på, hvordan digitalisering kan hjælpe til at øge konkurrenceevnen. Det er ofte svært for virksomheder, som producerer lavteknologiske produkter at konkurrere med lavtlønslande, men det har virksomheden formået ved hjælp af automatisering, og endda med øget omsætning.”

Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling er en hyldest til de små og mellemstore virksomheder, som for alvor har taget den digitale omstilling til sig. Finalefeltet bestod igen i år af tre virksomheder, som på hver sin måde har sat gang i den digitale omstilling med inspirerende resultater til følge: CH BYG A/S, Jydsk Blindrammefabrik A/S og Xtellio.      

De tre virksomheder har med deres digitale omstilling oplevet vækst i omsætning og reduceret deres klimaaftryk. Samtidig er virksomhederne lykkedes med at inddrage medarbejderne i udviklingen og har skabt bedre arbejdsforhold.

Lær mere om finalisternes digitale omstillinger i videoerne, som du finder på SMV:Digitals hjemmeside.

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye