REPUBLIQUE

En af de største nulevende forfattere, Péter Nádas, gæster REVOLVER

Del

REPUBLIQUE / REVOLVER og Bogforum inviterer den 6. maj til en eftermiddag med en af de største europæiske forfattere, den ungarske Péter Nádas, som længe har været Nobelprisfavorit.

Péter Nádas
Péter Nádas Foto ©Barna Burger

Med et fælles ønske om at formidle litteraturen i alle dens former, præsenterer Bogforum og REPUBLIQUE / REVOLVER samtaler med og om nogle af den samtidige verdenslitteraturs stærkeste stemmer. I løbet af 2023 og 2024 har man præsenteret samtaler med en række internationale forfatternavne. Fra nobelprismodtager Herta Müller over den britiske/sydafrikanske Deborah Levy til østrigske Christian Kracht og tyske Daniel Kehlmann. 
 
På REPUBLIQUE / REVOLVER går vi til den kontemporære verdenslitteratur med en skiftevis legesyg og gravalvorlig mine. Vi har i det samfund, vi lever i i dag, i den grad brug for litteraturens evne til at arbejde med vores historie, for at forstå hvem vi var i går og hvem vi bliver i morgen, udtaler Rikke Hedeager, teaterchef på REPUBLIQUE / REVOLVER. 
 
Péter Nádas i samtale med Jørgen Herman Monrad 
Skulle man interessere sig for begrebet antisemitisme, for slet ikke at tale om demokratiets betydning, byder lejligheden sig nu med Péter Nádas blandt andet gennem hans erindringer ’Lysende fragmenter’ (2023). Nádas er netop optaget af eftervirkningerne af det 20. århundredes europæiske krige, de totalitære systemer og muligheden for at leve i frihed, og han har en særlig evne til at bevæge sig mellem den kropsnære virkelighed og de største historiske sammenhænge og samspillet herimellem. 

Det er Bogforums ambition at byde læserne ind i et inspirerende fællesskab, hvor litteraturen står i centrum. I samarbejdet med REPUBLIQUE / REVOLVER kan vi præsentere internationale forfatternavne fra allerøverste hylde og skabe et rum, hvor tanker, idéer og store fortællinger møder sit publikum. Et rum, der er som skabt til Péter Nádas, udtaler Andreas Nordkild Poulsen, festivalleder på Bogforum. 

Når Nádas gæster scenen på REVOLVER, vil han fortælle om tre aktuelle udgivelser på dansk: Bibelen (1967), Lysende fragmenter (2023) og Skrækhistorier (2024) - hans seneste udgivelse. Nádas interviewes af lektor i tysk og filosofi, Jørgen Herman Monrad og arrangementet vil foregå på tysk med danske sammenfatninger undervejs. 

Læs mere og find billetter: https://www.republique.dk/forestillinger/peter-nadas 

Kontakter

Links

REPUBLIQUE / REVOLVER byder på kontemporær verdenslitteratur, spritnye tekster og musikoplevelser i skiftevis skramlede og grandiose formater. Teater har relevans og samfundsengagement og prøver at ændre verden én forestilling ad gangen.

Følg pressemeddelelser fra REPUBLIQUE

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra REPUBLIQUE

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye