REPUBLIQUE

Dans i verdensklasse på Teater Republique

Del
Stjernekoreografen Mette Ingvartsen besøger Danmark med to af sine nyeste og største værker, hvori hun undersøger, hvordan seksualiseringen af det offentlige rum og teknologiens uslukkelige tilstedeværelse påvirker os alle.
Fotograf Bea Borgers
Fotograf Bea Borgers

Publikum kan dette forår opleve dans i verdensklasse på Teater Republique, når Mette Ingvartsen åbner op for andre måder at anskue, afsløre og forstå seksualitet på i værket to come (extended) for efterfølgende at undersøge, hvordan mennesker, teknologi og organisk materiale kan interagere og skabe en ny opfattelse af abstrakt form i værket Moving in Concert. Den 5.- 8. april lægger den belgisk-baserede stjernekoreograf vejen forbi Danmark.

Mette Ingvartsen har igennem 20 år imponeret verden med sine æstetiske og koreografiske færdigheder samt dybden af sin konceptuelle tænkning. Publikum kan glæde sig til dans i stort format og absolut særklasse, når to af hendes seneste og største værker præsenteres af Dansehallerne og Teater Republique.

Kavalkaden er en stor satsning og tilbyder gamle, nye og kommende fans en helt unik mulighed for at lade sig dobbelt-imponere af sublime Mette Ingvartsen.

Direktør for Dansehallerne, Danjel Andersson:

Jeg har præsenteret Mette Ingvartsens arbejde i næsten 15 år og fulgt hendes kunsterskab siden begyndelsen, og jeg er imponeret over, hvor høj og konsekvent kvalitet hun har præsenteret siden dag ét. "to come (extended)" fra 2017, som er baseret på et tidligt værk - "to come" fra 2005 – og "Moving in Concert" fra 2019 er fornemme eksempler på den høje kvalitet. Mette Ingvartsen er en mester i at formidle begreber og bruger krop og objekter maksimalt. Hendes forskellige måder at anvende kinetik på har fået publikum til at føle og tænke på helt nye måder.

Teaterchef for Teater Republique og Revolver, Rikke Hedeager:

Mette Ingvartsen står for mig som en vigtig og meget konsekvent koreograf, der behandler vigtige emner i samtiden. Derfor passer besøget rigtig godt til vores kunstneriske vision om at præsentere det mest sublime, gerne grusomme og voldsomme kunst, som vi kan få fingrene i.

Om forestillingerne

to come (extended)

5. - 6. april, kl. 20:00

Vi er konstant omgivet af billeder af seksuelle kroppe. Alle slags medier udstiller det intime og det erogene. Hud, væsker, bryster og bagdele hører ikke længere til i dunkle joints, men til vores daglige livsindtryk. to come (extended) udforsker overløbet mellem det private og det offentlige rum, hvad angår seksuel repræsentation, og det faktum, at det er blevet umuligt at slukke for stimuleringen af vores kropslige begær - lyst er blevet et must. Et værk for 14 dansere, som undersøger det offentlige rums seksualisering, og hvordan det påvirker os, når vi bombarderes af intime kropsdele og -væsker. Læs mere her.

5. april kl. 18.50-19.15:

Introduktion til to come (extended) v. Mette Ingvartsen i samtale med Danjel Andersson, direktør for Dansehallerne.

6. april kl. 18.50-19.15:

Introduktion til to come (extended) v. Mette Ingvartsen i samtale med teater- og dansekritiker Monna Dithmer.

Moving in Concert

7.- 8. april, kl. 20.00

Hvordan kan vi forstå teknologi, som noget, der modellerer vores hjerner og spøger i vores kroppe længe efter, vi har trukket stikket og slukket alle tekniske enheder? Med ni dansere på scenen udforsker Moving in Concert, hvordan vore kroppe påvirkes af at leve i en digitaliseret verden, og forestiller sig et univers, hvor mennesker, teknologier og naturlige materialer sameksisterer. Resultatet er et fascinerende landskab produceret af abstrakt bevægelse, skulpturer af lys og intense fornemmelser af farve. Læs mere her.

7. april kl. 18.50-19.15:

Introduktion til Moving in Concert v. Mette Ingvartsen i samtale med Danjel Andersson, direktør for Dansehallerne.

8. april kl. 18.50-19.15:

Introduktion til Moving in Concert v. Mette Ingvartsen i samtale med teater- og dansekritiker Monna Dithmer.

Om Mette Ingvartsen

Hos Mette Ingvartsen er kroppens sprog bramfrit og nøgent; det er abstrakt, men uhøjtideligt. Hun er er koreograf, skribent, danser, feminist, kurator, underviser, og hun er mor. Alle aspekterne er med til at definere hendes arbejde og kan ses og mærkes i hendes værker.

Mette Ingvartens værker er kendetegnet ved, at der ikke er en enkelt fysisk praksis, som er gennemgående. Alle hendes værker er singulære og forsøger at løse specifikke spørgsmål. Hun har beskæftiget sig med nøgenhed og seksualitet, natur som politisk genstandsfelt, og hvordan vi som mennesker og samfund forholder os til naturkatastrofer. Hun definerer selv sit arbejde således:

Det er ikke “temaerne”, der skaber en rød tråd gennem mine værker. Det er snarere tilgangen, hvor jeg dykker dybt ned og raffinerer hvert enkelt projekt, som en slags eksperimentel praksis, hvor eksperimentet i sig selv leder til de æstetiske og bevægelsesmæssige udfald.

Selvom Mette Ingvartsen er dansk, har hun boet i Bruxelles, siden hun studerede og dimitterede fra den prestigefulde skole P.A.R.T.S (Performing Arts Research and Training Studios) i 2004. Hun har siden skrevet en ph.d. ved UNIARTS / Lund Universitet. Hendes offentlige tilstedeværelse og samlede virke strækker sig over 20 år og spænder over to store serier af værker, en håndfuld enkeltstående forestillinger og seks forskningsprojekter. Hendes virke er karakteriseret ved og kendt for hendes evne til at sammenføre teori og praksis samt hendes æstetiske inkludering af andre domæner såsom installation, teknologi og tekst.

Ud over den ambitiøse produktion af værker opretholder Mette Ingvartsen en imponerende turnéplan, som bringer hendes arbejde rundt i Europa, USA, Canada og Asien.

Besøg Dansehallernes Explore-univers og læs portræt af og interview med Mette Ingvartsen. For fuldt indblik i kunstnerskabet: https://www.metteingvartsen.net/

Tid & Sted 

Spilleperiode: 5. april - 8. april 2022 / introduktion kl. 18.50-19.15 / forestilling kl. 20.00-21.00

Spillested: Teater Republique, Østerfælled Torv 37, Kbh. Ø

Forestillingsfotos kan hentes på www.osterbroteater.dk/presse

Nøgleord

Kontakter

Yderligere information & aftaler om interviews: Kasper Boll / + 45 29 93 03 35 /

Billeder

Fotograf Bea Borgers
Fotograf Bea Borgers
Download
Fotograf Jens Sethzman
Fotograf Jens Sethzman
Download
Fotograf Marc Domage
Fotograf Marc Domage
Download

Information om REPUBLIQUE

REPUBLIQUE
REPUBLIQUE
Østerfælled Torv 37 / 34
2100 København Ø

https://www.republique.dk
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye