Aarhus Symfoniorkester

Første årgang af Dirigentløftet Danmark er fundet.

Del

Det nationale talentudviklingsprogram Dirigentløftet præsenterer de første dirigenter, som deltager i det landsdækkende initiativ. Programmet er støttet af Kulturministeriet og har til formål at identificere og opkvalificere danske dirigenttalenter til internationalt topniveau.

Deltagere i Dirigentløftet 2024
Deltagere | Dirigentløftet 2024

Dirigentløftet blev offentliggjort i maj 2023 som et led i Kulturministeriets nye "Musikhandlingsplan" og har til formål at identificere og opkvalificere danske dirigenttalenter til internationalt topniveau – på både det præstations- og karrieremæssige plan. I løbet af efteråret blev programmet sat sammen med inspiration og erfaringsudveksling fra lignende, succesfulde initiativer i Norge og Tyskland, og efter en indledende ansøgningsrunde og audition lørdag d. 27. januar, er 8 dirigenter nu udvalgt til at deltage i 1. årgang af Dirigentløftet.

Udover de otte deltagere, besluttede programmets Faglige Råd desuden at oprette en særlig talentplads.

I 2024 afholdes der 8 workshops og 2 mindre konferencer, hvor deltagerne vil:

  • Møde forskellige undervisere fra ind- og udland samt forskellige orkestre og orkesterbesætninger gennem programmets otte masterclasses.
  • Arbejde med repertoire fra klassicismen til det 20. århundrede.
  • Få undervisning i musikhistorie, stilkendskab, teknik, udtryk m.m.
  • Arbejde med personlig og karrieremæssig udvikling, netværksopbygning, mental trivsel, m.m.

Alt sammen med udgangspunkt i deres individuelle forudsætninger, behov, udvikling og karrieredrømme. Samlet set en holistisk tilgang til talentudvikling af dirigenter på tværs af erfaringsniveau og alder.

Dirigentløftets deltagere:

  • Nicholas Algot Swensen
  • Stig Mærsk
  • Asbjørn Ibsen Bruun
  • Carl-Oscar Østerlind
  • Hannah Howard Andresen
  • Hjörtur Páll Eggertsson
  • Johanne Grønkjær Lorenzen
  • Magnus Plejdrup
  • August Buch-Kromann (talentplads)

Om Dirigentløftet

Dirigentløftet er et talentudviklingsprogram for dirigenter med særlig tilknytning til Danmark. Programmet er støttet af en fireårig bevilling på i alt 6 millioner kroner fra Kulturministeriet for perioden 2023-2026.

Deltagerne tilbydes en række masterclasses og workshops i løbet af året, som med udgangspunkt i deres individuelle forudsætninger skal give dem et løft, og bidrage til at kvalificere dem til en professionel karriere som dirigent, til gavn for hele musiklivet i Danmark.

Dirigentløftet er forankret i Aarhus Symfoniorkester, men initiativet er landsdækkende og dækker hele det professionelle orkesterlandskab. Indholdet tilrettelægges af et Fagligt Råd bestående af Musikchef for Aarhus Symfoniorkester Jesper Nordin, dirigenterne Henrik Vagn Christensen, Christian Kluxen og Eva Ollikainen, samt violinist Jon Gjesme.

Kontakter

Billeder

Deltagere i Dirigentløftet 2024
Deltagere | Dirigentløftet 2024
Download
Nicholas Algot Swensen
Nicholas Algot Swensen
Download
Stig Mærsk
Stig Mærsk
Download
Asbjørn Ibsen Bruun
Asbjørn Ibsen Bruun
Download
Carl-Oscar Østerlind
Carl-Oscar Østerlind
Download
Hannah Howard Andresen
Hannah Howard Andresen
Download
Hjörtur Páll Eggertsson
Hjörtur Páll Eggertsson
Download
Johanne Grønkjær Lorenzen
Johanne Grønkjær Lorenzen
Download
Magnus Plejdrup
Magnus Plejdrup
Download
August Buch-Kromann
August Buch-Kromann
Download

Links

EAN-nr: 5790 000 423460 - CVR 55 133 018

Aarhus Symfoniorkester blev grundlagt i 1935 og har til huse i Musikhuset Aarhus, hvor det råder over sit helt eget koncertsted; den prisbelønnede Symfonisk Sal. Orkestret består af 66 fastansatte musikere.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Symfoniorkester

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Symfoniorkester

Orkesterchef fundet til nyoprettet stilling30.11.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Aarhus Symfoniorkester ansætter Martin Reinhardt i en nyoprettet stilling som Orkesterchef fra 1. januar 2024. Martin kommer fra en baggrund som basbasunist i Staatskapelle Berlin samt Copenhagen Phil, hvor han siden 2018 desuden har fungeret som tillidsrepræsentant, medarbejderrepræsentant i bestyrelsen samt formand for musikerne. I stillingen som Orkesterchef i Aarhus Symfoniorkester vil Martin varetage personaleledelse og udvikling af orkestrets musikere – med direkte reference til Musikchef Jesper Nordin.

Venneforening stifter ny talentpris – og offentliggør første modtager.13.11.2023 07:45:00 CET | Pressemeddelelse

Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) indstifter en ny talentpris – ASOVs Talentpris – som uddeles årligt til en ung, særligt talentfuld klassisk musiker/musikstuderende. Modtageren indstilles af en jury bestående af medlemmer fra Aarhus Symfoniorkester, Det Jyske Musikkonservatorium og venneforeningen. Prisen er på 10.000 kr. og uddeles for første gang den 16. november i forbindelse med koncerten Klare drømme med Aarhus Symfoniorkester. Prismodtageren er den 17-årige violinist Antonia Fuglsang, som modtager hæderen til koncerten.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye