Udenrigsministeriet

Danskerne bakker op om klimaindsatser i udviklingssamarbejdet

Del

Et flertal af danskerne synes, at Danmark skal gå forrest i kampen mod globale klimaforandringer.  Det viser Udenrigsministeriets holdning- og kendskabsmåling 2023.

Langt de fleste af danskerne (69%) erklærer sig enige i, at de globale temperaturstigninger kraftigt vil forværre de udfordringer, som udviklingslande kæmper med. Måske derfor mener 59%, at klima- og miljøhensyn bør prioriteres meget højt i det danske udviklingssamarbejde og 54%, at Danmark skal gå forrest i kampen mod globale klimaforandringer.

Stadig bred folkelig opbakning til Danmarks udviklingssamarbejde.

I mere end 60 år har Danmark ydet markant udviklingsstøtte til verdens fattigste lande. Det bakker et flertal af danskerne (58%) fortsat op om og tilkendegiver, at de mener, at udviklingssamarbejdet gør en positiv forskel i udviklingslande, viser den nye måling. Opbakningen har ligget relativt stabilt mellem 57-63 % de sidste ti år. Antallet af danskerne, der er direkte modstandere ligger også stadig stabilt på kun 12%.

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen af danskernes holdninger og kendskab til udviklingssamarbejdet baserer sig på over 2.000 besvarelser fra et repræsentativt udvalgte af danskere. Der er derudover målt særskilt på kendskab til FN’s verdensmål baseret på 1.000 repræsentative besvarelser.

Undersøgelsen er udarbejdet af Advice for Udenrigsministeriet.

Læs rapporten her Danskernes holdninger og kendskab til udviklingsbistand (um.dk)

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye