Udenrigsministeriet

Danskerne bakker op om klimaindsatser i udviklingssamarbejdet

Del

Et flertal af danskerne synes, at Danmark skal gå forrest i kampen mod globale klimaforandringer.  Det viser Udenrigsministeriets holdning- og kendskabsmåling 2023.

Langt de fleste af danskerne (69%) erklærer sig enige i, at de globale temperaturstigninger kraftigt vil forværre de udfordringer, som udviklingslande kæmper med. Måske derfor mener 59%, at klima- og miljøhensyn bør prioriteres meget højt i det danske udviklingssamarbejde og 54%, at Danmark skal gå forrest i kampen mod globale klimaforandringer.

Stadig bred folkelig opbakning til Danmarks udviklingssamarbejde.

I mere end 60 år har Danmark ydet markant udviklingsstøtte til verdens fattigste lande. Det bakker et flertal af danskerne (58%) fortsat op om og tilkendegiver, at de mener, at udviklingssamarbejdet gør en positiv forskel i udviklingslande, viser den nye måling. Opbakningen har ligget relativt stabilt mellem 57-63 % de sidste ti år. Antallet af danskerne, der er direkte modstandere ligger også stadig stabilt på kun 12%.

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen af danskernes holdninger og kendskab til udviklingssamarbejdet baserer sig på over 2.000 besvarelser fra et repræsentativt udvalgte af danskere. Der er derudover målt særskilt på kendskab til FN’s verdensmål baseret på 1.000 repræsentative besvarelser.

Undersøgelsen er udarbejdet af Advice for Udenrigsministeriet.

Læs rapporten her Danskernes holdninger og kendskab til udviklingsbistand (um.dk)

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Gennemgangen af Palæstina-programmet er afsluttet18.6.2024 20:48:06 CEST | Pressemeddelelse

Udenrigsministeriet har lavet en grundig gennemgang af hele det danske landeprogram til Palæstina i forlængelse af sidste års gennemgang af dele af landeprogrammet. Gennemgangen har blandt andet konkluderet, at bistanden har leveret resultater, er relevant og at danske midler ikke direkte eller indirekte er tilgået personer eller organisationer, som er opført på EU’s og FN’s sanktionslister. Gennemgangen har også bekræftet, at der ikke er indikationer på, at danskstøttede civilsamfundsorganisationer har opildnet til had og vold i deres kommunikation.

Danmark vil styrke båndet til vestafrikanske kystlande12.6.2024 11:41:47 CEST | Pressemeddelelse

De to vestafrikanske kystlande Senegal og Elfenbenskysten er nøgleaktører i den bredere vestafrikanske region. Begge lande er ledet af demokratisk valgte regeringer, bidrager til regional stabilitet og udvikling og har i de seneste år oplevet stigende vækst. Samtidig udfordrer ustabilitet i Sahellandene, klimaforandringer, migration og manglende jobmuligheder for den unge generation begge lande. Lige nu besøger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, Senegal og Elfenbenskysten.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye